...

26 oktober 2021

 

Lek kerncentrale België!!!

https://www.ad.nl/buitenland/doel-1-stilgelegd-na-lek-in-nucleair-gedeelte~a619aaa5/

Dus een groepje mensen beslist even over landen en de natuur en de mensheid en hun gezondheid en ach kan hun dat schelen?
Wie zijn die mensen en mogen zij die verantwoording wel dragen?

-Het onderhoud aan de reactor stond eigenlijk gepland tussen 29 mei en 1 oktober

-In buurlanden is veel bezorgdheid over de veiligheid. Vorige week zaterdag deden zo’n 250 mensen in België, onder wie ook Nederlanders, aangifte tegen de Belgische staat, de uitbater en de Belgische atoomwaakhond FANC.

-Actiegroepen uit Nederland, België en Duitsland willen met hun actie bereiken dat de volgens hen ‘gammele’ kernreactoren worden gesloten. Zij voerden daarvoor onder meer het grote aantal storingen en stilleggingen aan.

Doel 1 werd in 1975 in gebruik genomen en is de oudste kerncentrale van België. In februari 2015 werd hij na veertig jaar stilgelegd, maar aan het einde van dat jaar werd hij weer op het elektriciteitsnet aangesloten. De Belgische regering heeft afgesproken dat de centrales uiterlijk in 2025 dichtgaan.

Gaat dit weer om geld?
Schandalig toch…!!!!!!!

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   Meeste fraude: cijfers liegen niet.

Gerelateerde berichten