...

04 december 2021

 

De VN roept de leiders van het land op maximale terughoudendheid te betrachten

De VN roept de leiders van het land op maximale terughoudendheid te betrachten

made by: Davide Bonazzi , 'A Farewell to Arms' - illustration

De wereld
VN-secretaris-generaal Anthony Guterres sprak zijn diepe bezorgdheid uit over de laatste escalatie van spanningen in de Perzische Golfregio na de moord op een Iraanse generaal in Irak als gevolg van een luchtaanval door de Verenigde Staten.

Het hoofd van de Verenigde Naties ontmoette de Amerikaanse ambassadeur bij de VN om de situatie te bespreken, maar de details van hun gesprek zijn niet bekend.

Niettemin roept Guterresh op de officiële website van de organisatie op tot de-escalatie van de situatie in de Golfregio en merkt op dat leiders van alle landen op dit moment maximale terughoudendheid moeten betrachten.

Volgens hem zullen de Verenigde Naties hun werkzaamheden in Irak voortzetten en bijdragen aan stabiliteit en veiligheid in dit land.

Tegelijkertijd zei de permanente vertegenwoordiger van Vietnam bij de VN, Dang Dinh Kui, als voorzitter van de Veiligheidsraad in januari, dat tot nu toe geen enkel land contact heeft opgenomen met de organisatie met het verzoek de situatie in West-Azië te bespreken.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1464193-sulejmani/

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   MH 17 wat er echt gebeurde

Gerelateerde berichten