web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-EliteGezondheid & UiterlijkMaatschappij & Psyche

Wat je niet mag weten van de voedselindustrie

https://healthbytes.me/de-voedselindustrie-wil-liever-niet-dat-we-dit-weten-2/

Kant-en-klare lasagne, cheeseburgers en pizza’s bevatten nepkaas. In aardbeienijs zitten schildjes van de cochenilleluis. En donkerbruin supermarktbrood is zo bruin omdat er gebrande suikers in zitten. Wat weten we over voedsel? Veel te weinig, vindt Laurens De Meyer, een Vlaamse industrieel ingenieur in de voedselindustrie. In wat Wat (w)eten we? De waarheid over ons voedsel geeft hij een onthullend beeld van de voedingsindustrie en hun praktijken.

Supermarktbrood

Brood wordt ingevroren geleverd aan supermarkten waar het wordt afgebakken. Niks vers aan. Het zorgt wel voor een lekkere gebakkenbroodgeur in de supermarkt, goed voor de omzet. Het ingevroren brood kan een paar maanden oud zijn. En denk niet dat donker brood gezonder is dan wit brood. De donkere kleur wordt vaak verkregen door kleurstoffen. Moutextract en gebrande suikers geven een tintje aan de hele donkere broden.

Nepkaas

Op kant-en-klare pizza’s, cheeseburgers en in lasagne zit nepkaas. Het spul bestaat uit een mengsel van palmolie, melkeiwit en zetmeel. De boel wordt opgevrolijkt met kleur- en smaakstoffen zodat het op echte kaas lijkt. Die ‘kaas’ kan ook de smaak van geit, schaap, camembert, emmentaler of gruyère worden gegeven. Volgens de Nederlandse Warenwet doet het er niet meer toe doet hoe kaas is gemaakt. Het nieuwe kaasbesluit is op verzoek van grote zuivelfabrikanten. Zij willen kaas anders gaan maken dan zoals dat eeuwenlang werd gedaan.

‘Magere’ yoghurt

Hieraan wordt veel suiker toegevoegd. Elk zuivelproduct met het etiket ‘mager’ is marketingonzin. De vetten in zuivel die worden vervangen door suiker zijn nou juist die vetten die je lichaam nodig heeft.

Gesneden fruit

Gesneden fruit krijgt een coating. Die zorgt ervoor dat er geen zuurstof bij het fruit kom omdat het niet meer kan oxideren en dus ook niet meer kan verkleuren. Het fruit kan zo wekenlang een vers uiterlijk behouden.

Lees ook:   Ze stonden ooit op nr 1 maar...

Rode zalm

Gekweekte zalm is niet rood. Maar wel als kwekers in hun voer het E-nummer canthaxantine stoppen. Dat spul levert in kippenvoer vollere gele eierdooiers en frisser ogend kippenvlees op. De stof valt onder de noemer ‘natuurlijke kleurstof’ en wordt gewonnen uit champignons en flamingoveren of gesynthetiseerd uit bètacaroteen. Wetenschappers hebben vastgesteld dat teveel canthaxantine schadelijk is voor de ogen. Het werd daarom verboden in Nieuw-Zeeland, Australië en Zwitserland. In de EU en de VS mag het gewoon worden gebruikt.

Aardbeienijs

Omdat aardbeien tamelijk prijzig zijn, kiezen veel producenten ervoor om aardbeiensmaak na te maken met tientallen verschillende chemische ingrediënten. De typische aardbeienkleur wordt vaak verkregen door het gebruik van karmijn dat wordt gewonnen uit de schildjes van de cochenilleluis. De luis leeft op cactussen en is bij het eten van hoge dosis giftig. Karmijn, ofwel de luis in de pels, is te herkennen aan het nummer E120. Ook wordt er aan de geplette luizen nog een snufje tin of aluin gevoegd. Voor de kleurechtheid.

-Daarom smelt de kaas niet meer op je pizza of bij je gebakken eitje of je tosti!
Nepkaas smelt nml nauwelijks…

Hoop dat veel mensen zich bewust worden van onze voedselketen en hoe deze verziekt wordt dankzij monsters die dat voedsel voor ons maken om er rijk van te worden en vergeten dat het invloed heeft op de gezondheid, zowel geestelijk en lichamelijk!

Kleur en smaakstoffen en zoetstoffen hebben wel degelijk invloed op de psyche van de mens!
Veel mensen hadden zg hyperventilatie… zg psychisch maar waren gewoon allergisch voor geur en smaakstoffen…en zoetstoffen.

Lees ook:   Thuis verpleging bij overlijden?

Zoetstoffen maken dikker. Vetsin maakt dikker, hormonen maken dikker, antibiotica maakt dikker, want dieren krijgen plenty antibiotica toegediend om niet ziek te worden… werkelijk wat we eten is puur vergif!
|Hoeveel mensen zijn inmiddels onnodig aan de pillen… zijn ziek geworden lichamelijk en dachten zij…ook psychisch!
Want er moet toch iets schelen, als iemand hyperventilatie heeft of paniekaanvallen krijgt door kleur en smaak en zoetstoffen!
Nee du,s maar ondertussen is dit wel velen aangesmeerd met alle gevolgen van dien want…die pillen hebben als bijwerking vaak nog ergere klachten dan alleen hyperventilatie door die rotzooi in onze voeding!
Dus zo rolt men verder die mallemolen in van de psychiatrie!
Have fun… je kunt ook zonder die zooi proberen te leven…gewoon eten te koken, elke dag vers, zo min mogelijk pakjes te gebruiken en kant en klare voeding… ik denk dat dat de zorgkosten enorm omlaag zal helpen!
En de gezondheid van mensen zal er wel bij varen!
Probeer het en zeker voor je kinderen!

Goedkope voeding is vaak geen goede voeding.

Bekende merken zijn vaak wat beter dan onbekende.

Het is alles bij elkaar een enorm verziekt systeem!
Denk goed na en noteer dingen en kijk wat er gaat gebeuren als je minder rommel tot je neemt!
Het kan gewoon… je moet er alleen wat meer voor doen!
Moge het karma van die mensen, die willens en wetens, anderen ziek maken of gezorgd hebben voor het feit dat zoveel mensen en kinderen ziek zijn geworden, of terecht kwamen bij een psychiater inclu pillenzooi.. groot zijn!
Onvoorstelbaar en ook pijnlijk om die waarheid te achterhalen, dat er mensen bestaan die daar mee kunnen leven zelfs?
Walgelijk.

Lees ook:   Nog 2 jonge meiden vermist
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥