web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Terroristische aanslag in Straatsburg: autoriteiten ontkennen samenzwering

Terroristische aanslag in Straatsburg: crimineel op de vlucht, autoriteiten ontkennen samenzwering

Heerlijk de Russische eerlijkheid! Love it…

Paniek regeert na de terroristische aanslag in Straatsburg, educatieve en andere openbare instellingen werken niet. De crimineel is op de vlucht, de autoriteiten annuleren de protesten van de gele vesten.

Ten minste drie mensen stierven en twaalf raakten gewond als gevolg van een schietpartij op een kerstmarkt in het centrum van Straatsburg in Frankrijk, zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christoph Castaner tijdens een persconferentie op dinsdagochtend.

Volgens Franse mediaberichten opende de dader het vuur nabij de kerstmarkt, op het Kleberplein, een van de centrale pleinen van de stad. De gebouwen van het Europees Parlement waren gesloten, de afgevaardigden waren geblokkeerd in het gebouw en mochten na 2:00 lokale tijd vertrekken. Het incident is geclassificeerd als een “terroristische aanslag”.

Autoriteiten hebben gemeld dat zij de dader al hebben geïdentificeerd, een Fransman van Marokkaanse afkomst Sharif Shekat (29), die op 4 februari in Straatsburg werd geboren. Volgens de krant Le Figaro vluchtte de man naar verluidt per taxi (!!!? Je belt even een taxi na een aanslag hahaha ik vermoed dat zijn paspoort in die taxi ligt hoor lollllllll) de plaats delict uit, hoewel hij ’s ochtends voor minder ernstige vergrijpen moest worden vastgehouden. De politie heeft hem niet thuis gevonden. Volgens BFMTV doorzochten de autoriteiten het huis van de verdachte en vonden granaten.

De toegang tot de autosnelweg A35 werd geblokkeerd, doorzoekingen van voertuigen die de grens met Duitsland wilden overschrijden. Ongeveer 350 inlichtingenofficieren en twee helikopters waren betrokken bij het zoeken naar de verdachte. De Franse president Macron betuigde zijn medeleven aan de families van de slachtoffers door op Twitter te posten: “Ik betuig de solidariteit van de hele natie tegenover de slachtoffers en hun families”, schreef Macron. 

Lees ook:   Geen mondkapje op? Enkeltje cel voor patiënt ziekenhuis Bernhoven

Staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken, Laurent Núñez, becommentarieerde de versie van deze aanval om de plannen van de “gele vesten ” te dwarsbomen om de stakingen voort te zetten . “Ik ben hier echt woedend over, hoe kun je zulke dingen zeggen? Dit komt uit het veld van samenzweringstheorieën “, citeert de ambtenaar het portaal lci.fr. Desalniettemin hebben de autoriteiten het houden van demonstraties van” gele vesten “in Straatsburg en de omliggende gebieden verboden.

Núñez verklaarde dat “het mogelijk is” dat de verdachte zich al in het naburige Duitsland bevindt. “De motivatie van de terrorist is nog niet vastgesteld,” zei hij. De algemene situatie in Straatsburg is zwaar, er is paniek, bewoners zitten opgesloten in huizen, onderwijs en andere openbare instellingen werken niet.

Zoals gemeld , “Pravda.Ru”, ondanks herhaalde terreur aanslagen, die de norm voor Europa zijn geworden, de Europese landen zetten hun middelmatige beleid van gastvrijheid ten opzichte van een groot aantal migranten. Als gevolg daarvan worden gasten meesters, doden en blazen de vreedzame inheemse bevolking van Europese landen op. Tegelijkertijd hebben de speciale diensten uiteraard geen controle over de situatie en gedraagt ​​de politie zich op een brutale manier.

Foto: REX / Shutterstock

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/accidents/teract/12-12-2018/1402454-terakt-0/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥