web analytics
11:11

Leugens over de Russen!

Moskou ontkent bestoken IS in Palmyra
Moskou ontkent dat Russische gevechtsvliegtuigen dinsdag aanvallen hebben uitgevoerd op doelen van Islamitische Staat (IS) in de stad Palmyra in Syrië. Een functionaris van het Russische ministerie van Defensie noemde berichten daarover van de Syrische staatstelevisie “een absolute leugen”.

“Onze vliegtuigen in Syrië vallen geen bevolkte gebieden aan en zeker niet plaatsen met architectonische monumenten”, zei de woordvoerder van het departement. Volgens de staatstelevisie zouden door de aanval onder meer twintig voertuigen en drie wapenopslagplaatsen van IS hebben vernietigd. Wie de aanvallen wel heeft uitgevoerd, is nu onduidelijk.

Er werden ook doelen in de provincie Aleppo aangevallen, zoals de plaatsen al-Bab en Deir Hafer, ten noordoosten en ten oosten van de stad Aleppo. Wat de schade daar is, is nog onbekend.
Bij ongeveer veertig aanvallen zijn sinds maandag in Syrië negentien strijders van IS gedood, zei het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten dinsdag.

Palmyra kwam maandag in het nieuws toen bekend werd dat extremisten van Islamitische Staat er de zogenoemde triomfboog hadden vernietigd. De boog was een van de belangrijkste monumenten van het culturele erfgoed in de 2000 jaar oude stad.

https://www.telegraaf.nl/buitenland/24582461/___IS_in_Palmyra_niet_bestookt___.html

Amerika heeft zin in oorlogje met Rusland blijkbaar…

Lees ook:   Sneijder laat zich niet vaccineren: 'Waarom wel?'

Gerelateerde artikelen

Back to top button