web analytics

Bewoners van een flatgebouw in Frankrijk klaagden bij de autoriteiten over geesten in de flat

53c6d182313d43e15e3ad6b7d99736e0 via Angel-WingsHet is moeilijk te geloven, maar onlangs hebben ongeveer een dozijn bewoners van een gebouw met meerdere verdiepingen in de Parijse buitenwijk Fontenay-aux-Rose een collectieve klacht ingediend bij de lokale huisvestingsafdeling over de “ondraaglijke hoeveelheid” paranormale verschijnselen die ze ervaren in hun appartementen.

Bewoners van een flatgebouw in Frankrijk klaagden bij de autoriteiten over de geesten

Erfenis van de occultist

Zoals gemeld in de Franse pers, lijden de bewoners van alle vijf verdiepingen van het gebouw aan paranormale activiteit. Het begon allemaal in 2019, na de dood van een huurder van een van de appartementen, die tijdens zijn leven dol was op het occulte en beweerde de doden te zien. Zijn appartement is trouwens nog steeds leeg.

Binnen een paar dagen na de dood van de occultist begonnen er vreemde dingen te gebeuren. Meestal praten de bewoners van het huis over een “wolkachtige” schaduw, die ze als een geest beschouwen en die snel door het appartement beweegt. In andere gevallen horen mensen iemands voetstappen.

Poltergeist-verschijnselen komen ook voor: meubels en andere objecten bewegen vanzelf van hun plaats  en de lichten in de kamers gaan spontaan aan en uit. Bovendien, sinds al deze paranormale activiteit begon, begonnen veel bewoners van het huis ziek te worden met een aantal mysterieuze kwalen.

“Snel verhuizen!”
In hun beroep op de autoriteiten eisen de bewoners van het ‘slechte’ huis dat ze zo snel mogelijk naar een andere plek worden verplaatst. Feit is dat het gebouw gemeentelijk eigendom is en er wonen arme mensen die zelf geen huis kunnen kopen of huren. ( 😉 )

Lees ook:   Prothetische pin in 3000-jarige mummie ontdekt

Ondertussen zijn de buurtbewoners niet in de stemming voor grappen. “Misschien ben ik gek, of jij bent gek, maar het hele gebouw kan niet tegelijk gek worden!” zegt er één.

De burgemeester beloofde de zaak te onderzoeken, maar er is nog geen resultaat. Misschien is de situatie in 2030 opgelost, wat staat gepland voor de geplande wederopbouw van de hele wijk. Aangenomen wordt dat veel woningen met sociale appartementen automatisch worden gesloopt en hun bewoners worden gehervestigd.

Een Engelse kunstenaar genaamd Suzumiya onthulde op TikTok dat de meeste van haar huisgenoten moesten verhuizen vanwege paranormale activiteit. Feit is dat Suzumiya een hele verzameling poppen heeft verzameld, die naar haar mening bezeten zijn.

Het begon allemaal in april vorig jaar, toen Suzumiya een poppetje vond in het huis van haar ouders, dat volgens haar wordt bewoond door de geest van een jongen genaamd Gilbert. Daarna begon het meisje specifiek naar poppen te zoeken, waarover geruchten gingen dat ze bezeten waren.

Na Gilbert waren een clownspop genaamd Gloria, “tweeling” Cecilia en Cynthia, en een lappenpop genaamd Ann, die naar verluidt een vloek draagt. Nu heeft de kunstenaar veel van dergelijke poppen, waaronder porseleinen zeldzaamheden en oud voddenspeelgoed en zelfs gewone babypoppen.

Als gevolg hiervan begonnen zich verschillende paranormale verschijnselen voor te doen in het appartement waar Suzumiya woont. In het bijzonder, zoals ze beweert, kunnen sommige poppen zichzelf bewegen en zelfs praten. Dus naar verluidt hoorde ze zinnen van hen als : “Ik wist dat ik zou sterven” of: “Ik zal nooit vrede vinden.”

Lees ook:   Eeuwig brandende lampen

Als gevolg hiervan, zo beweert de kunstenaar, zijn veel van haar huisgenoten verhuisd omdat ze ‘iets vreemds’ tegenkwamen in hun appartementen.

“Ik doe mijn best om deze kracht in mijn appartement te houden, ik vraag de geesten vriendelijk:” Stoor alsjeblieft niemand”, zegt Suzumiya. “Maar ik weet dat ik slechts enige controle over hen heb en over wat ze willen doen.”

Nu is het meisje van plan een plek te vinden om in een privéhuis te wonen, waar haar poppen niemand zullen storen.

Was er een mysticus?
Toch denk ik dat dergelijke informatie met een behoorlijke hoeveelheid scepsis moet worden behandeld. Omdat in gevallen met een klopgeest vaak hoaxes of overdrijvingen plaatsvinden.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button