web analytics
11:11 Dubbele getallen
EgypteGeschiedenis

Oud-Egyptisch bordspel van de dood

Een oud Egyptisch ‘bordspel van de dood’ werd ongeveer 3.500 jaar geleden gebruikt om met de doden te communiceren. Het spel, Senet genaamd, werd op alle niveaus van de Egyptische samenleving gespeeld vanaf het moment dat het 5000 jaar geleden voor het eerst opkwam, gespeeld door twee concurrenten, op een bord dat leek op een kruising tussen schaken en backgammon. Oude Egyptische teksten beschrijven het spel als een afbeelding van de beweging van de ziel door het Egyptische dodenrijk.

Een Senet-bord bevindt zich in het Rozenkruisers Egyptisch Museum, en hoewel sommigen geloven dat het bord begon als amusement, toont Egyptische grafkunst de dode bewoner van het graf die Senet speelt tegen levende vrienden en familieleden, met teksten uit de tijd die suggereren dat het spel werd gezien als een kanaal waardoor de doden konden communiceren met de levenden.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥