web analytics

Het gevoel dat iemand naar je staart

Het gevoel dat iemand naar je staart

Wondering why you can't access your Third Eye? You may need to detox it! We've found 8 ways to purify your pineal gland from calcification so you can start lucid dreaming, aura viewing, and manipulating energy in earnest! Try all 8 solutions via the blog!

 

De bioloog Rupert Sheldrake gelooft met zijn experimenten de wereld te veranderen. En new-ageliefhebbers zweren bij hem. Wetenschappers niet. Die onderdrukken hun telepathische ervaringen. Afgelopen woensdag was hij in Amsterdam.

Telepathie bestaat. Rupert Sheldrake (celbioloog van origine) weet dat zeker. Zijn experimenten tonen volgens hem overtuigend aan dat mensen het voelen wanneer zij in de gaten gehouden worden. We voelen het ook wanneer iemand aan ons denkt.

,,Jij, je kinderen en je huisdier hebben dus paranormale gaven! De sceptici in de wereld zijn gewoon angstig en conservatief, daarom willen ze er niet aan geloven.” Het is een boodschap die aanspreekt. Dat is misschien ook de reden dat de organiserende Waag Society mensen moet weigeren.

Hoe vaak wetenschappers ook roepen dat Sheldrake’s boek ‘Seven experiments that could change the world’ (1994) de wereld niet veranderd heeft en dat ook in de toekomst niet zal doen, Sheldrake blijft volhouden dat hij keiharde bewijzen heeft.

Ditmaal heeft hij onder andere een video bij zich van een pratende papegaai in New York. Dit merkwaardige dier dat spreekt met een zwaar Amerikaans accent kan de gedachten van zijn bazin lezen. Als de bazin aan het dromen is, levert hij het commentaar. En als ze in een aparte kamer kijkt naar een plaatje met bloemen, zegt het beest: Flowers, look at the flowers.

Dat wetenschappers zijn theorieën niet zien zitten, verbaast de Engelsman niet. Sheldrake levert immers harde kritiek op het dogmatische wetenschappelijke denken. Zo hanteert de huidige wetenschap volgens hem ten onrechte de veronderstelling dat alles wat wij zien, ruiken, horen of anderzins ervaren allemaal tussen de oren zit. Er is dan eigenlijk helemaal geen wereld daarbuiten. Alles zit in ons hoofd en is een product van de werking van onze hersenen.

Lees ook:   Hebben scepsis mensen en debunkers invloed ? het antwoord is NEE!!!

Sheldrake gelooft dit niet. ,,Ik denk niet dat ik nu als een mentaal plaatje in uw hoofd zit. Ik denk juist dat ik hier daadwerkelijk sta. Dat wil zeggen dat uw geest zich uit uw brein kan losmaken en naar buiten reikt. Als we naar de sterren kijken, strekken onze geesten zich daar ook naar uit.”

Zijn hypothese is dan ook dat onze mentale activiteiten ook daadwerkelijke invloed kunnen uitoefenen op de wereld. ,,Wie kent het niet?”, vraagt Sheldrake. ,,Je voelt iets in je rug priemen. Als je je omdraait, kijk je iemand recht in de ogen. Miljoenen mensen ter wereld hebben deze ervaring gehad. Alleen de wetenschap zegt dat het onmogelijk is.”

Ander voorbeeld: hoe vaak gebeurt het niet dat degene die je opbelt dezelfde persoon is aan wie je net zat te denken? De kans dat dit gebeurt is bijzonder klein. Maar geen enkele serieuze wetenschapper durft dergelijke hypotheses ook echt te onderzoeken. Alleen in Sheldrake’s experimenten blijken mensen keer op keer telepathisch te zijn voor inkomende telefoontjes en nieuwe e-mailberichten.

Hetzelfde geldt voor onze huisdieren: volgens Sheldrake zijn die zo telepathisch als wat. Zo weet de hond al ruim van tevoren dat je naar huis komt. De bioloog heeft er naar eigen zeggen uitgebreid onderzoek naar gedaan en volgens hem staat de viervoeter bijna iedere keer in de vensterbank te wachten op het moment als het baasje onverwachts thuiskomt. Opnieuw verzekert Sheldrake dat dit, anders dan de sceptici zeggen, niet verklaard kan worden doordat de hond iets hoort of ruikt. De hond voelt het gewoon aan.

Lees ook:   2016 Voorspellingen Nikki

Sheldrake’s verklaring hiervoor heet het morfisch veld. Dat is iets dat levende wezens die een sterke emotionele band met elkaar hebben in staat stelt om op grote afstand met elkaar te communiceren.

Hij geeft het voorbeeld van een zwerm spreeuwen die precies van elkaar weten wanneer zij naar rechts of naar links, naar boven of naar beneden gaan. ,,Dat verandert te snel om eerst door de zintuigen van een spreeuw te worden opgemerkt om vervolgens door de hersenen te worden verwerkt”, zegt hij.

,,In de quantummechanica bestaat een soortgelijk principe dat het mogelijk maakt dat twee deeltjes die zich met de lichtsnelheid van elkaar afbewegen, toch met elkaar in contact staan.”

Dieren en kinderen zijn volgens Sheldrake beter in telepatie dan hoog opgeleiden en volwassenen. ,,Een wetenschappelijke opvoeding staat telepathische gaven in de weg.”

,,Duizenden sceptische wetenschappers hebben honden die hen thuis staan op te wachten, maar de wetenschappers verdringen het.”

 

https://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/archief/article/detail/1762595/2003/10/10/Het-gevoel-dat-iemand-naar-je-staart.dhtml

 

—>>>>>> Energiekoorden LINK

Gerelateerde artikelen

Back to top button