web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Subliminale boodschappen aan de massa

Volgens veel autoriteiten wordt subliminale inhoud sinds eind jaren vijftig via alle vormen van massamedia geleverd.

Het moderne leger is zelfs beschuldigd van deze praktijken in de War on Terror. Regisseur Jeff Warrick leidt deze reis door het onderbewustzijn terwijl hij de gerapporteerde geschiedenis, het wetenschappelijk onderzoek en de potentiële effecten van dergelijke technieken op de samenleving onderzoekt.

Met opzienbarende beelden, onthullende interviews, humoristische anekdotes en een scala aan visuele effecten onderzoekt deze snelle film het vermeende gebruik van subliminale beelden in reclame, muziek, film, politieke propaganda en het leger. Het omvat de hele geschiedenis van vermeende subliminale boodschappen, van verborgen seksuele beelden in Disney-tekenfilms en satanische boodschappen in rockmuziek, tot het James Vicary-experiment waarbij ‘cola drinken’ tussen frames in een bioscoop werd geflitst, en de beruchte Republikeinse ‘ RATS”-campagne die Bush het presidentschap bezorgde.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥