...
Politiek-Elite

VS vraagt Nederland om Syrië te bombarderen

VS vraagt Nederland om Syrië te bombarderen
WASHINGTON –
De Amerikanen hebben Nederland gevraagd om ook IS-stellingen in Syrië te bombarderen. Op dit moment nemen Nederlandse F-16’s alleen in Irak de jihadisten onder vuur.
De Amerikaanse minister van Defensie, Ashton Carter, zei maandag tijdens een gesprek met minister Hennis (Defensie) op het Pentagon in Washington dat hij graag zou zien dat Nederlandse F-16’s ook in Syrië gaan bombarderen.
Nederland wil eerst meer duidelijkheid over de toekomst van Syrië, en met name die van de Syrische dictator Assad die wordt gesteund door de Russen. De Franse president Hollande, die vandaag op bezoek gaat bij president Obama, probeert Moskou en Washington nader tot elkaar te brengen in hun strijd tegen de IS-terroristen.
Na de aanslagen in Parijs, Egypte en Libanon is de druk op de anti-IS-coalitie toegenomen om de jihadisten zo snel mogelijk te verpletteren. „Deze dreiging gaat ons allemaal aan. We moeten voorkomen dat onderafdelingen van IS zich elders vestigen, in het Midden-Oosten, Afrika en Europa”, zei Hennis.

https://www.telegraaf.nl/buitenland/24783024/__VS_vraagt_Nederland_om_Syrie_te_bombarderen__.html

Ja! Waarom niet zeg, toch Amerika?

Kan Amerika via zijn Is troepen, ook hier aanslagen plannen, graag wel op hen, die dit dus gaan doen en accepteren!
Ik vind dit onacceptabel! Voor een klein land als NL……..om je te bemoeien met zoiets groots!

Lees ook:   De betekenis van het voorstel van Trump aan Erdogan over een handelsdeal van $ 100 miljard

Gerelateerde artikelen

Back to top button