web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Giftige vrienden en sociale vampiers

Iedereen heeft problemen en heeft soms steun nodig, daarom luisteren goede vrienden en bieden raad, troost of bevestiging. Sommige mensen weten echter gewoon niet wanneer ze de grens moeten trekken en worden sociale vampiers die je geduld uitputten en je uitgeput achterlaten. Als een vriend aandacht, tijd en steun vraagt ​​zonder acht te slaan op je eigen leven, is hij grof en dreigt de vriendschap op de klippen te lopen. Sommige zogenaamde vrienden gebruiken de vriendschap als een klankbord voor hun diepgewortelde angsten en problemen van zo’n persoonlijke aard dat je het gevoel hebt dat je een onvrijwillige fulltime counselor bent geworden. Zoals Fred Astaire tegen Ginger Rogers zei in een van die romantische komedies. ‘Laten we de hele zaak afblazen.
TOXISCHE TYPES HERKENNEN
Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe je er ooit bij betrokken bent geraakt, maar het kan zo snel gebeuren dat je niet beseft dat je te maken hebt met een narcistische, financieel onverantwoordelijke, egoïstische of zeurderige persoon. Het is gemakkelijk om door een giftig persoon te worden aangetrokken, omdat je van nature een goede luisteraar bent, maar dit is het moment om de banden die binden te verbreken. Jezelf losmaken van mensen en situaties die niet goed voor je zijn, is noodzakelijk om je eigen geestelijke gezondheid en welzijn te behouden.
DE NARCIST
Het draait allemaal om ‘zij’ en je krijgt nooit de kans om een ​​woord te begrijpen. Zelfs als je een opmerking probeert te injecteren, worden je woorden overreden, net zo ongehoord als de narcist dreunt over elk klein beetje nieuws over hun kwalen, hun oninteressante leven en vrienden die je niet kent, en die je ook niet wilt weten, en een wasje. lijst met zelfingenomen onderwerpen. De narcist eindigt nooit met een onderzoek naar je leven, ze zijn alleen geïnteresseerd in het dumpen van iemand die wil luisteren. Bel nooit zo iemand terug en sla een vangnet om je heen en verban zo iemand voorgoed uit je leven.
DE KLAGER
Wat je ook zegt, de klager lijkt nooit de positieve kant van een situatie te zien. Ze lijken altijd overdreven te reageren. In plaats daarvan vinden ze het negatieve standpunt in elk aspect van hun leven. Helaas kan hun constante pessimisme je afleiden van je positieve bevestiging en je gebruikelijke zonnige persoonlijkheid infecteren. Misschien moet je de klager zachtjes teleurstellen en zeggen: “Ik weet dat je waardevolle redenen moet hebben om te klagen, maar ik ben niet gekwalificeerd en je zou echt moeten proberen om met een professionele hulpverlener te praten om deze problemen op te lossen.” Beantwoord nooit het telefoontje van deze persoon en als ze in de val lopen, neem dan de telefoon niet op of beantwoord geen e-mail.
DE ZELFBENOEMDE CRITICUS
De zelfbenoemde gezaghebbende criticus heeft over zo ongeveer alles en iedereen iets te zeggen. Of het nu gaat om de manier waarop je je kleedt, je levensstijl beheert of hoe je je kinderen opvoedt, deze zelfbenoemde criticus heeft het ultieme antwoord en het is niet prettig. Vaak is deze criticus een familielid en slaagt hij erin elke bijeenkomst te verbleken. De criticus kan dingen zeggen die kwetsend en soms schadelijk zijn: “Weet je zeker dat dit het juiste kapsel voor jou is?” Of “Wist je dat Fran en Joe financiële problemen hebben.” Het is niet zo eenvoudig om van de huisstijlcriticus af te komen, maar je kunt stappen ondernemen om ze tegen te houden en te zeggen: “Het is onbeleefd om zulke dingen te zeggen, doe dat alsjeblieft niet in de toekomst?” Je kunt ze sprakeloos maken, maar ze zijn gewaarschuwd.
DE DROOM ONDERDRUKKER
Iedereen heeft steun, aanmoediging en enthousiasme nodig, maar de droomonderdrukker kan de ergste zogenaamde vriend zijn. Ze lijken nooit te genieten van iemands prestaties. Ze zijn moeder van complimenten. Het ergste is dat de droomonderdrukker zichzelf nooit een tandje bij kan zetten om uw nieuwe ideeën of dromen te verdedigen om iets nieuws te creëren, van baan te veranderen, door te gaan naar een nieuw avontuur. Met andere woorden, ze zijn zo afschuwelijk jaloers op iemands succes dat ze het gewoon niet in zich hebben om met complimenten of lof te komen. Blijf uit de buurt van zo’n persoon, deel uw vreugde niet met hen en weiger alle uitnodigingen. Het ergste is dat hun negativiteit de vlammen van je hartstochtelijke dromen permanent kan doven.
TRAINING VOOR DE GEZONDHEID
Oefening wordt vaak aanbevolen om spanning veroorzaakt door giftige mensen te verlichten. Edgar Cayce beval in een van zijn lezingen aan: “Een algemene oefening, maar zoals bepaald zou er veel oefening aan het lichaam worden gegeven, dat zorgt voor een betere balans in het systeem. Hoe beter is lopen of roeien.” (3374-1)
MISSCHIEN KUNT U HET GEDRAG VAN EEN TOXISCH PERSOON NIET VERANDEREN, MAAR HET GOEDE NIEUWS IS DAT U UW EIGEN GEDRAG KUNT VERANDEREN EN EEN MANIER VINDT OM DE AANWEZIGHEID VAN DIE PERSOON IN UW LEVEN TE VERMINDEREN.
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥