web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Europa wacht volgende week op de eerste test zonder Russisch gas

Dus dankzij Rutte zitten we in de kou…

Zonder referendum en alle staatspropaganda against the Russians… moeten wij lijden.

b84ab19489864193fc6699b1c5ef078b AnGel-WinGs.nl

De komende dagen wacht Europa al op de eerste serieuze test zonder Russisch gas. Feit is dat er een forse afkoeling wordt voorspeld.

 

Op 27 september daalt de temperatuur in Londen met 6,5 graden Celsius. In Frankfurt, Duitsland, zullen de temperaturen op 28 september 3,5 graden onder normaal zijn, terwijl delen van Frankrijk en Spanje ook 3-4 graden onder normaal zullen zijn , aldus Bloomberg.

Dit koude weer zal de eerste zijn voor Europeanen in het licht van gastekorten, merkt het agentschap op.

De arctische kou die West-Europa volgende week treft, zal de eerste test zijn van de bereidheid van mensen om hun verwarming uit te stellen in een poging om energie te besparen en het huishoudbudget te verlichten.

Er is maar één uitweg om te proberen de problemen op te lossen: het elektriciteitsverbruik verminderen . Tegelijkertijd is het helemaal niet zo dat veel inwoners van de EU-landen echt bereid zijn hun comfort op te offeren. Maar in dit geval kunnen nutsbedrijven handhavend optreden.

Uit het materiaal van het agentschap blijkt dat de mogelijkheden om de Russische aardgasvoorraden te vervangen, zijn uitgeput . En er zit niets anders op dan elektriciteit te besparen.

Het is vermeldenswaard dat het in het algemeen natuurlijk niet helemaal juist is om te zeggen dat Europa zonder Russisch gas zat . Via de Nord Stream-leiding zijn de leveringen stopgezet. Sommigen van hen gaan echter nog steeds door Oekraïne. Daarnaast gaat de levering aan sommige EU-landen via de Turkish Stream.

Een ander ding is dat de volumes van de huidige leveringen niet te vergelijken zijn met die van een jaar geleden . De vermindering is zeer, zeer aanzienlijk.

Het is vermeldenswaard dat de EU nu plannen bespreekt om de levering van vloeibaar aardgas uit Rusland stop te zetten. Een dergelijk initiatief is in ieder geval genomen door Polen, de Baltische staten en Ierland.

Lees ook eens:  Vaticaan en geheimen


Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥