web analytics
11:11 Dubbele getallen

De Russen doen het alweer!

Nu wordt Brazilië geconfronteerd met mogelijke misoogsten als gevolg van de Russische bevriezing van de export van kunstmest

Ehm een beetje vreemd opvallend is dat Rusland blijkbaar de hele wereld voorziet van meel en zonnebloemolie, gas en nu zelfs kunstmest…
Ik heb geen idee wat Amerika er nog bij doet met zijn grote mond?

Maar goed als je slim bent, ga je niet tekeer tegen diegene die je voedt en doe je dat wel…
Dan ben je niet slim bezig.
Ipv dat mensen boos gaan worden op Zelensky die een wereldoorlog wil blijkbaar, en boos zijn op Amerika die dat prachtig vindt?!
Amerika heeft alle grenzen van de Russen omsingelt in jaren tijd.. met allerlei raketjes e.d want ze wisten ook wel welk spel ze wilden spelen!
—————————-

Het recente besluit van Rusland om de export van kunstmest stop te zetten, zou een verwoestende impact kunnen hebben op Brazilië, een grootmacht in de landbouw die meer dan 85 procent van zijn vraag naar kunstmest importeert.

(Wat verwacht men dan dat Putin zegt oh…hier gas, olie, zonnebloemolie, kunstmest!?
Die man is enorm slim dus…verwacht dat niet, hij is niet debiel ofzo hé!
Dus als jij hem boycot, pakt hij je terug…
En jij (Regeringsleiders)…. met die hersenpan… bedenkt dan dat je liever oorlog voert tegen een groot land als Rusland, en zijn ”vijand” steunt! Dan dat je denkt aan de inwoners van je land, die je nog het liefst voorziet van valse informatie!)

Volgens Bloomberg is Rusland de grootste leverancier van kunstmest in Brazilië. En Wit-Rusland, een van Ruslands bondgenoten, levert 28 procent van de Braziliaanse kunstmestimport.

Lees ook:   Het strafbaar maken van schelden online let op

Vóór de invasie van Oekraïne waren de kunstmestkosten al hoog als gevolg van inflatie. Het protectionisme van Moskou na de invasie maakte het nog veel erger door landen als Brazilië te ontnemen van de voedingsstoffen die ze nodig hebben om allerlei landbouwproducten te verbouwen.

“Geen enkel ander land ter wereld vertrouwt (meer) op buitenlandse mest dan Brazilië”, meldde Zero Hedge .
(Wat is mest…nu gewoon koeienschijt en varkensschijt en kippenschijt…dus!?

Daar is best veel van… de natuurlijke wijze zoals vroeger..het kan gewoon… maar ja ons land wilde ook van de boeren af remember…vreemd toch…opvallend!)

Brazilië heeft een plan opgesteld om niet langer afhankelijk te zijn van Russische kunstmest, maar dat zal pas in 2050 voltooid zijn. (Nah daar heb je nu anno 2022 niet zoveel aan hé!? 🙂 Gos )

 

“Omscholing van de consumptie van kunstmest kan de oogstopbrengst schaden, de inflatie opdrijven en de voedselzekerheid bedreigen”, kondigde de Braziliaanse minister van Landbouw, Tereza Cristina, deze week aan.

Globalisering heeft de dingen zo gemaakt

In de afgelopen decennia heeft Brazilië zichzelf omgevormd tot een soort landbouwmekka. Het land is nu een wereldleider in de export van koffie, suiker, sojabonen, maniok, rijst, maïs, katoen, eetbare bonen en tarwe.

Het probleem met Brazilië is dat de mest die het nodig heeft om al deze dingen te verbouwen, meestal van buiten de landsgrenzen komt. En met de Derde Wereldoorlog op komst, kunnen verwachte verstoringen en tekorten aan voorraden de productie verwoesten.

“De afnemende voedselvoorziening in Brazilië kan alleen maar werken als een inflatoire druk op de wereldwijde voedselprijzen, waardoor de prijzen mogelijk naar nieuwe hoogten stijgen”, waarschuwt Zero Hedge 

Lees ook:   Tarot Lezing - 1. Klaus Schwab 2. WEF betrokken bij oorlog? 3. Update oorlog Rusland de Oekraïne

Volgens de gesanctioneerde Russische kunstmestmiljardair Andrey Melnichenko zou het Oekraïense conflict, afhankelijk van waar het naartoe gaat, een wereldwijde voedselcrisis kunnen veroorzaken, die iedereen zou treffen die verbonden is met het mysterieuze Babylonische systeem van geglobaliseerde handel.

“De gebeurtenissen in Oekraïne zijn echt tragisch”, zegt Melnichenko. “We hebben dringend vrede nodig. Als Rus van nationaliteit, Wit-Russisch van geboorte en Oekraïner van bloed, voel ik grote pijn en ongeloof als ik getuige ben van het feit dat de broederlijke volkeren vechten en sterven.”

“Een van de slachtoffers van deze crisis zal landbouw en voedsel zijn”, omdat het conflict “al heeft geleid tot stijgende prijzen voor meststoffen die niet langer betaalbaar zijn voor boeren.”

De situatie was al nijpend vanwege het Wuhan-coronavirus (Covid-19) en nu escaleert het naar nieuwe hoogten die “zal leiden tot een nog hogere voedselinflatie in Europa en waarschijnlijk tot voedseltekorten in de armste landen ter wereld”, waarschuwt Melnichenko.

Het rimpeleffect treft niet alleen Brazilië, maar ook veel andere landen die afhankelijk zijn van de invoer van kunstmest en zelfs voedsel om te overleven. Als één dominosteen valt in de wereldeconomie, met andere woorden, vallen de andere uiteindelijk ook.

“Voedselinflatie is niet van voorbijgaande aard”, zegt Zero Hedge . “Voor je het weet, eten we allemaal cricketburgers bij McDonald’s.”

In het commentaargedeelte schreef iemand een woordspeling van de beruchte uitspraak van de oprichter van het World Economic Forum (WEF), Klaus Schwab, dat uiteindelijk “je niets zult bezitten, en je zult gelukkig zijn:”

“Je zult niets te eten hebben en je zult gelukkig zijn.”

“Zo halen ze de gasprijzen uit de krantenkoppen”, reageerde een ander. “Door de koppen over hongersnood te vervangen.”

Iemand anders suggereerde dat dit allemaal door het ontwerp is, wat duidelijk lijkt te zijn. Voedseltekorten zijn een middel om de ontvolkingsagenda van de ‘elite’ te vervullen, dus dat is wat ze willen doen.

“Oorlogen, hongersnood en pest… Openbaring begint er echt uit te zien”, schreef een ander, verwijzend naar de profetieën in het bijbelboek Openbaring die de tijd voorspellen waarin we ons momenteel bevinden.

Lees ook:   Hoe snel brandt de Notre Dame?

Meer gerelateerd nieuws over de ineenstorting van de wereldwijde voedselvoorziening is te vinden op Collapse.news .

https://www.naturalnews.com/2022-03-19-brazil-crop-failures-russian-freeze-fertilizer-exports.html

Hopelijk pakt Putin de mensen aan, achter de schermen, die deze shit met opzet over ons afroepen,… !

Geen idee of dat waar is, maar een bezoekje waardig  die website

https://www.henrymakow.com/2021/05/altiyan-childs-humanity-is-held-hostage.html

Of die

https://www.stichting-jas.nl/2021/12/het-kabinet-van-mark-rutte-verraadt.html

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button