web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

De grote onteigening: hoe elites profiteren van onze ellende

Jarenlang gold voor grote delen van de middenklasse: Als je hard werkt en zuinig leeft, kun je een klein bestaan ​​opbouwen voor je gezin. Nu worden werkende mensen geconfronteerd met een ongekende inflatiegolf door constante lockdowns en orgieën van sancties.

De reis naar het werk dreigt verliesgevend te worden, het appartement blijft koud en het bord is leeg. Voor mondiale elites komt de sluipende onteigening precies op het juiste moment om hun afschuwelijke wederopbouwmodel aan de wereld op te leggen.

Het World Economic Forum (WEF) van “Great Reset”-architect Klaus Schwab voorspelde voor 2030: “Je zult niets bezitten.” Voor veel burgers zou armoede veel sneller kunnen komen.

De officiële inflatie in Oostenrijk bedroeg in februari 6 procent, het hoogste niveau in meer dan 40 jaar. Vooral alledaagse gebieden zoals energie, brandstof en voedsel worden getroffen.

Transport is op jaarbasis met ruim 10 procent duurder geworden, brandstof met ongeveer 30 procent, gas en olie met respectievelijk 37 procent en 45 procent. Wekelijks boodschappen doen werd 8,8 procent duurder – met een salarisverhoging van zo’n drie procent.

De escalatie in Oekraïne met een stijging van de benzineprijs met 80 cent in nog geen twee weken is niet eens ingeprijsd. De minister van Financiën int de helft van de opbrengst van minerale olie en aanvullende militaire belastingen.

hongersnood van gezinnen

De situatie is slecht voor gezinnen: de vioollessen van de dochter moeten wijken, zodat de vader het zich kan veroorloven om naar zijn werk te pendelen. Toch dreigt er een gapende leegte aan de eettafel.

Want de acht procent meerkosten waar de transportsector over sprak toen de turkooisgroene CO2-beprijzing in het najaar werd aangekondigd, is allang achterhaald. De brandstofkosten zijn de afgelopen maanden bijna verdubbeld – dat hangt af van de consument. Een wanhopige lezer schrijft ons: “We zullen binnenkort 200 euro meer per maand nodig hebben dan een maand geleden en het zal elke dag zelfs meer zijn”. Europa zou volledig verpesten.

Lees ook:   DE TWITTER-AVATAR VAN ELON MUSK IS AFKOMSTIG VAN...

(Dat zoiets zomaar kan dankzij een stelletje niksnutten in een regering, in een EU…. Hoe dan…hoe zijn zijn baas?!
Ze denken het maar ze zijn het niet echt!)

De gemiddelde werknemer in Oostenrijk verdient iets meer dan 2.000 euro per maand. De grote honger dreigt al voor de volgende oogst. Ook dat belooft mager te worden: Rusland en Oekraïne zijn belangrijke tarwe-exporteurs en ook voor de kunstmestproductie is gas essentieel.

Jezelf het woon-werkverkeer besparen door naar de stad te verhuizen, is ook geen uitweg: in 2019 besteedde 43 procent van de Wenen meer dan 40 procent van hun salaris aan huur. De prijsstijging van meer dan 12 procent in nederzettingen en woningbouw binnen een jaar zal waarschijnlijk ook de huren doen exploderen.

De referentiecijfers waren precair, zelfs vóór de corona-lockdowns, die onze economie tussen de 700 miljoen en 1,8 miljard euro per week kosten. Vandaag is het veel erger: een senior echtpaar in Wiener Neustadt zou in februari meer dan 3.000 euro aan gasterugbetalingen betalen.

Het flexibele tarief was in negen maanden tijd meer dan vervijfvoudigd van 3 cent per kilowattuur (KWh) tot ruim 15 cent/KWh. De overheid schold ze af met een voucher van 150 euro. Op de internationale markten bleef de prijs tot 9 maart stijgen tot boven de 21 cent/KWh.

Koude machines en huizen

De verantwoordelijke Groene Minister Gewessler beloofde de levering van particuliere huishoudens veilig te stellen – maar deze zijn goed voor slechts 17 procent van het gasverbruik. Tweederde komt voor rekening van de grootschalige industrie, waar gas een derde van het eindverbruik van energie uitmaakt. Tot dusver heeft Oostenrijk 80 procent van zijn gas uit Rusland gekregen, en Opper-Oostenrijk, als belangrijke industriële locatie, is er het meest afhankelijk van.

Lees ook:   Wetenschappers roepen op tot moratorium op 5G nadat uit onderzoek blijkt dat regelgevers gezondheidsrisico's van straling negeren

Als de planten stilstaan, bestaat het risico op werkloosheid en een verdere escalatie van de armoedespiraal. In de BMW-fabriek in Steyr staan ​​meer dan 3.000 banen op het spel, met als voorwendsel productieverlies voor kabelbomen in de Oekraïne.

Maar ook de metalen die nodig zijn voor de auto-industrie worden schaars en de prijzen op de wereldmarkt exploderen. Ons buurland Duitsland haalde een vijfde van zijn palladium en 44 procent van zijn nikkelerts uit Rusland. Meer dan 800.000 Duitsers werken in deze sector, die zo belangrijk is voor de economie.

(Voordeel zal zijn tzt dat je dus je huis moet delen met anderen om uit de kosten te komen oid????)

De grandees geven er niet veel om. De Duitse ex-federaal president Joachim Gauck adviseerde: “Uit solidariteit kunnen we bevriezen en een paar jaar leven zonder levensvreugde.” Met een jaarlijks “ereloon” van 214.000 euro hoeft hij niet te kiezen tussen brood en verwarming .

Zijn elektriciteitsleverancier laat hem niet uit de lucht vallen om hem een ​​nieuw contract aan te bieden dat tot 400 procent duurder is. Zijn vurige steun voor de trans-Atlantische alliantie is echter algemeen bekend, en de herbewapening van de Duitse strijdkrachten voor internationale operaties dateert uit zijn ambtstermijn.

Berooid tot afhankelijkheid

Miljoenen mensen lopen het risico in armoede te vervallen of zelfs werkloos en berooid te worden. De afdaling heeft ook invloed op de levensverwachting. Vrouwen met een laag inkomen leven 8,4 jaar minder en mannen 10,1 jaar minder.

Voor arme mensen is het een hamsterwiel van lijden: ze leven vaak op plaatsen met veel luchtvervuiling en lawaai waardoor ze ziek worden, en hebben gevaarlijkere en stressvollere banen. Ze kunnen zich minder gezond eten veroorloven, hun kinderen minder goed onderwijs bieden en armoede dreigt erfelijk te worden.

Lees ook:   Rutte&deJonge Leugenaars

Voor de mondiale elites is de ineenstorting een springplank: de onteigenden moeten elke kans grijpen die zich aandient. Indien nodig worden ze uit hun regio ontworteld en als menselijk kapitaal door het land en de wereld verplaatst.

Maar je hebt zelf onvergankelijke ‘assets’: land, grondstoffen, digitale assets – en natuurlijk de productiemiddelen. Bill Gates is de grootste Amerikaanse eigenaar van landbouwgrond en bouwt nieuwe kernreactoren. Voedsel, energie, banen: alles uit één hand.

Als de IT-goeroe, WHO-financier, wereldwijde vaccinonderhandelaar en initiatiefnemer van een digitale identiteit voor elke burger van de wereld een Oost-Europeaan was, zou hij een “oligarch” worden genoemd. Zoals het nu is, kan hij echter ongegeneerd werken aan de wereldhervorming in zijn voordeel in interactie met Schwab & Co.

In de WEF-opvatting is de “klimaatneutrale” energiesector van de toekomst er een waarin duizenden “datawetenschappers” de verbruiksgegevens van transparante burgers beheren en energie wordt gerantsoeneerd voor particulieren.

Gevoede crises

De naderende ineenstorting is slechts een tussenstop. Na de jaren van ontbering zouden we moeten verlangen naar een plek in hun trein, zodat we “zonder eigendom, maar gelukkig” kunnen leven met hun “oplossingen” in hun gecontroleerde, geplande economie werelddictatuur.

De globalisten profiteren maximaal – en de “grote spelers” in de zakelijke, politieke, media- en banksector zijn vaste gasten van hun achterkamertjes. Schwabs “Young World Leaders” en de voelsprieten van het Soros-netwerk roeren de Oekraïense olieketel.

Zodra ze die in heel Europa vrolijk leeggieten, brandt de wereld en brandt het verlangen van de mensen naar een menswaardig bestaan ​​ermee op.

https://www.pravda-tv.com/2022/03/die-grosse-enteignung-so-profitieren-eliten-von-unserer-not/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken