web analytics
11:11 Dubbele getallen

Het mandaat voor gezichtsmaskers op scholen was gebaseerd op politiek, niet op bewijs

Onlangs vrijgegeven overheidsdocumenten hebben onthuld dat het verplicht stellen van gezichtsmaskers op scholen gebaseerd was op politiek en niet op bewijs

 

In augustus 2020, toen scholen zich voorbereidden op de terugkeer van leerlingen – sommigen voor het eerst in zes maanden – maakte de Britse regering een opeenvolging van ommezwaaien met betrekking tot het dragen van maskers op scholen.

The Daily Skeptic meldt: Het aanvankelijke advies was dat “maskers de communicatie tussen leraren en personeel kunnen belemmeren en weinig gezondheidsvoordelen hebben”, maar nu de onderwijsvakbonden de druk opvoerden en de Schotse regering besloot om maskers in hun klaslokalen aan te bevelen, veranderde het advies bij de einde van augustus. Maskers werden aanbevolen in gemeenschappelijke ruimtes, maar niet in klaslokalen omdat, in de woorden van de toenmalige premier, Boris Johnson , “dat is duidelijk onzinnig – je kunt niet lesgeven met gezichtsbedekking; je kunt niet verwachten dat mensen leren met gezichtsbedekking.”

In maart 2021 had het ministerie van Onderwijs echter aanbevolen dat alle middelbare scholieren een masker droegen in de klas. Zoals Matt Hancock (toenmalig minister van Volksgezondheid) later opmerkte toen hij zijn eigen overtredingen van de Covid-regelgeving rechtvaardigde, was dit een richtlijn, geen wet, maar de meeste scholen begrepen dat het een vereiste was en hoofdonderwijzers die weigerden zich aan de ‘richtlijnen’ te houden, werden onder druk gezet om zich te conformeren . Bijgevolg verliep de implementatie voor de meeste studenten alsof het een wettelijke vereiste was.

Verbazingwekkend voor iemand die beweerde te allen tijde ‘de wetenschap te volgen’, heeft Matt Hancock nu in zijn geserialiseerde dagboekfragmenten gesuggereerd dat de introductie van maskers in klaslokalen uitsluitend werd ingegeven door grove politieke overwegingen, en geen basis had in inschattingen van risico’s. , werkzaamheid of veiligheid.

Nicola Sturgeon verblindde ons door plotseling aan te kondigen dat wanneer de scholen in Schotland weer opengaan, alle middelbare scholieren in de klaslokalen maskers moeten dragen. In een van haar meest flagrante pogingen tot eenmanszaak tot nu toe, heeft ze ons niet geraadpleegd. Het probleem is dat onze oorspronkelijke richtlijnen over gezichtsbedekking specifiek scholen uitsloten. Cue veel gekweld debat tussen mij, onderwijssecretaris Gavin Williamson en nr. 10 over hoe te reageren. Hoe graag Sturgeon het ook zou smaken, niemand hier wil ruzie met de Schotten. Dus, U-bocht is het.

Gezien de omvang en snelheid van deze ommekeer, en gezien de dogmatische aandrang van de regering om de wetenschap te volgen, zou men redelijkerwijs kunnen aannemen dat er, eenmaal tot deze beslissing gedwongen, een gezamenlijke inspanning zou zijn geweest om het bewijs te verzamelen en de wetenschap te beoordelen. -gebaseerd gezondheidsrisico.

Lees ook:   Kamervragen ivm testeronbommen in Duitsland

UsForThem heeft gedurende deze periode herhaaldelijk aan de DfE gevraagd om de bewijsbasis voor haar beleid inzake maskers op scholen te bevestigen, en recentelijk aan het ministerie om  enig  bewijs te overleggen dat het voorafgaand aan die beslissingen een risicobeoordeling had uitgevoerd, of om simpelweg te bevestigen dat iemand ergens in de regering had de voor- en nadelen van het beleid geëvalueerd voor de miljoenen kinderen die het had beïnvloed. Onze verzoeken werden op verschillende manieren genegeerd of vermeden.

Maar in oktober 2022, na herhaalde FOI-uitdagingen door ons team en nadat de DfE had beweerd dat haar papieren spoor niet openbaar kon worden gemaakt omdat dit toekomstige beleidsvormingsprocessen zou belemmeren, hebben DfE-functionarissen nu eindelijk toegang gegeven tot een deel van hun papierwerk. . Ondanks zware redacties in de documenten die door de DfE zijn onthuld, is het beeld dat naar voren komt, en schijnbaar nu bevestigd door de dagboeken van Matt Hancock, zowel verbazingwekkend als zeer zorgwekkend.

De eerste opmerkelijke onthulling is dat de eerste keer dat een evaluatie van de maskers in het klassenbeleid werd verstrekt aan de toenmalige minister van Onderwijs, de toenmalige Nadhim Zahawi, op 30 december 2021 lijkt te zijn geweest. Dat is zeventien maanden  nadat  scholen voor het eerst waren geadviseerd door zijn afdeling om te eisen dat kinderen op scholen maskers dragen. Er was geen beoordeling van de schade voor maskers op scholen onder Gavin Williamson.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button