web analytics
...

Kinderen die gepest worden, wat kun je doen als ouder zijnde?

https://www.ad.nl/gezin/de-zoon-13-van-angelique-wordt-gepest-ik-twijfel-of-ik-me-er-als-ouder-in-moet-mengen~a0c0ea16/

Het eeuwige slappe verhaal van weerbaar worden etc. ipv de pester eens flink aan te pakken.

Ik heb de reacties even gelezen en vond ze interessant nml wat wel helpt is;

-Ik heb de pester van mijn oudste dochter op school in zijn kladden gegrepen na 3 jaar treiteren. Moeder had ‘m al aangepakt maar na een tijdje was dat vergeten. School zocht excuses Na een pak slaag die hij mijn dochter gaf ben ik naar school gegaan en heb ik ‘m bij zijn jaar gegrepen en gezegd dat het de laatste keer was of anders.. Boze leraar, boze hoofdmeester maar hij heeft mijn dochter nooit meer gepest

-Ik ben het helemaal met je eens! Hier hetzelfde aan de hand gehad en ben één keer meegegaan en daarna was het gesodemieter over. Geen woorden, maar daden want er wordt al teveel gepraat in dit land.

-Nederland is een land van losers. Moet je in Spanje proberen. Bij de uitgang van school staat standaard politie, om pesten, drug gebruik tegen te gaan. Ik woon tegenover een lagereschool. Wat heerst hier dicipline. pre-Pubers in Spanje zijn zeer ok. pre-Pubers in Nederland zijn gefrustreerde verwendende k*tkinderen die de hele dag dag schreeuwen en krijsen. Dat krijg je met die WOKE ouders. Gewoon meer politie en controle. Klaar, niets aan de hand. (neem Halsema terror dat ook even mee?) Salute.

-Mijn zusje ,vijf jaar jonger, werd vroeger gepest, ik ben één keer meegegaan naar het schoolplein en heb de pesters één keer gewaarschuwd, zeg niet hoe, nóóit meer gepest. Was wel een andere tijd.

-Je mag in Nederland niet het recht in eigen hand nemen. Dat moet je overlaten aan instanties en ouders. Maar dan zou dit systeem wel moeten werken. En dat doet het totaal niet. Politie en school hebben hier helemaal geen tijd voor. Dus ik zou zeker gewoon zelf de situatie oplossen, als je daar teminste bij machte voor bent. Niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Het is wel jouw kind en dat wil je niet onnodig zien lijden door toedoen van een asociale malloot en dito ouders.

Lees ook:   Basisinkomen = de toekomst!

-Bij ons heeft dreigende taal, en dan ook echt dreigende taal naar de ouders vd kinderen en de kinderen zelf geholpen.Nooit meer durven pesten.

-Beste is het kind leren door de zure appel te bijten en terug te vechten. Dan maar even geschorst, dan maar melden bij de conrector. 1 harde hoek op de neus en het is afgelopen. Het is het volledig waard. Pest Protocol is een lachertje

-Ik heb meermaals geprobeerd met de ouders van de pestkop te praten, gebeurde niets! Ben nog één keer naar hun huis met beide ouders en de pestkop gepraat. Heb in stevige bewoordingen (geen schutting taal) aan de pestkop meegedeeld dat hij persoonlijk met mij te maken zal hebben als mijn kind nogmaals door hen zal worden gepest. Hun antwoord niet afgewacht en de deur hard achter me dicht gesmeten. Sindsdien nog maar één klein incidentje, heerlijk wat een rust weer.

-misschien word het eens tijd om de ouders van de pesters aan te pakken want daar schort het volgens mij aan. De opvoeding van deze kinderen kan volgens mij stukken beter

-Voor je kind(eren) opkomen , jullie zijn zijn ouders, jullie moeten hem beschermen ! (Hele mooie opmerking!!!)

-Dikke pets op de neus! Iedere keer weer. Laten weten dat als je mij pest, dat er wat staat te gebeuren! Niks gesprekje en aai over het bolleke!

-In de eerste brugklas ben ik een jaar lang gepest door tweede brugklassers, een groepje van 5. Ik liet het gebeuren. De eerste dag van het nieuwe schooljaar, begon het meteen. Ik heb de ‘leider’ van dat groepje in een wurggreep genomen en was zeer duidelijk, dat het afgelopen moest zijn. Moest me natuurlijk melden bij de rector, want de halve school had het gezien. Daarna was het wel afgelopen. Praten helpt niet, je moet je pester angst aanjagen.

Je moet het zien als schuim der aarde…oftewel als dure Arabische paarden en dikke Belgische knollen die geen idee hebben hoe die zweep kletst op de billen van een Arabier die wel luisteren kan.

Lees ook:   De 1+1=3 samenleving : Jensen

Je hebt dus die kids die zijn als die Belgische knollen gevoelloos en dom.
En dan heb je kids die zijn als een Arabisch paard.
Gevoelig en nadenkend.

Denk je echt dat je dat die Belgische knol kan bijbrengen met praten, dat het moet stoppen met pestgedrag?
Dat kun je wel met Arabische paarden…die snappen dat wel met woorden, maar die knol….die moet eventjes een ”zweepje” op de kont.
Aanpakken dus, want… als men ze nu pampert, worden het straks asocialen die anderen in elkaar meppen. Of erger.
En dan komen ze in aanraking met justitie, als ouder zijnde moet je dat niet willen voor je kind, dus voed je kind dan ook netjes op!

Ik herinner me ook nog een lelijk drakenkind op een school, wat een lelijke trol dat was zeg en maar de baas spelen over echt alle kids in de klas.
Ik was dat strooisel van een ander dan ook spuugzat en op een dag hadden WIJ nb een gesprek op school dankzij dat kutkind.

Toevallig kwam ze net binnen en ik zei : Oh kijk…daar is ze, die trol!!!! (heerlijk gevoel gaf dat!!!!!!!) Ik had dan ook een flink ”draai om de oren” gevoel bij dat secreet!
Hoorde toevallig later dat zelfs buren die naast dat kind woonden verhuist waren dankzij die kutkids van die ouders!!!!!
Nou dan heb je echt wel duivels zaad.
Hm die ouders betaalden veel aan de school enzo…als er iets was, dan trokken zij de portemonnee al, dus die kids, daar zei geen leerkracht iets over, stel je voor.
Slechte scholen zijn dat!
Maar als je je kind naar een andere school stuurt, moet je dus altijd wel liegen, verzin een smoes, anders gaan ze je achtervolgen, omdat jij iets van de school slecht vond.

Gerelateerde artikelen

Back to top button