web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Waarom zeer intelligente mensen rommelig zijn, laat opblijven en graag vloeken…

Ondanks het maatschappelijke stereotype van degenen die vervloeken dat ze onwetend zijn, heeft een recente studie aangetoond dat vloeken een teken van intelligentie is.

Bovendien hebben degenen die rommeliger zijn en graag laat opblijven, meer kans op een hoger IQ.

Eeuwenlang hebben mensen beweerd dat alleen mensen met een beperkte woordenschat scheldwoorden zullen gebruiken. Psychologen Kristin Jay van Marist College en Timothy Jay van het Massachusetts College of Liberal Arts hebben echter ontdekt dat dit onjuist is. Volgens hun onderzoek spraken degenen die meer vloeiend waren in ’taboewoorden’ vloeiender in alledaagse, neutrale woorden, wat betekent dat ze eigenlijk een bredere woordenschat hadden.

“Een omvangrijk taboe-lexicon kan beter worden beschouwd als een indicator van gezonde verbale vermogens dan als een dekmantel voor hun tekortkomingen”, schreven de onderzoekers. “Mensen die taboe-woorden gebruiken, begrijpen hun algemene expressieve inhoud en genuanceerde verschillen die moeten worden gemaakt om smet op de juiste manier te gebruiken. Het vermogen om genuanceerd onderscheid te maken duidt op de aanwezigheid van meer, in plaats van minder taalkundige kennis, zoals geïmpliceerd door de POV-visie [armoede van woordenschat].

In een andere studie, ontdekten onderzoekers dat personen die meer ’s nachts actief waren dan anderen, ook meer kans hadden om intelligent te zijn. Tijdens het onderzoek ontdekten onderzoekers dat mensen met een IQ uit de kindertijd van minder dan 75 op doordeweekse avonden in de vroege volwassenheid rond 23:42 zouden zijn. Aan de andere kant zouden degenen met een IQ uit hun jeugd van meer dan 125 rond 00:29 naar bed gaan.

Lees ook:   Asielzoekers gaan ouderen verplegen

En als klap op de vuurpijl ontdekte een onderzoek aan de Universiteit van Minnesota dat de rommelige bureaus van genieën eigenlijk verband houden met intelligentie . “Onregelmatige omgevingen lijken te inspireren om los te komen van traditie, wat nieuwe inzichten kan opleveren.

Ordelijke omgevingen daarentegen moedigen conventie aan en spelen op veilig.” Laat opblijven, vloeken en slordigheid zijn in onze samenleving in verband gebracht met luiheid en domheid. Gelukkig bewijst de wetenschap nu dat alle drie de veronderstellingen onjuist zijn.

Dus als je geniet van je scheldwoorden, een nachtbraker bent of een rommelige omgeving hebt, wees dan niet bang, want je bent meer dan waarschijnlijk een genie. Zo niet, dan kan je verdomd dichtbij zijn. En als je een grote mond hebt, bekijk dan deze video die vloeken verbindt met eerlijkheid….

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥