web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Psychologische studie onthult: ruimdenkende mensen leven in een compleet andere realiteit

Een recente studie onderzocht het verschil in kijk tussen ruimdenkende en kortzichtige mensen. De studie stelde dat de kwaliteit van ‘openheid’ veel beslissende macht heeft over in wat voor soort realiteit een individu leeft. De meeste ruimdenkende mensen leven  in een totaal andere realiteit dan andere mensen!

Openheid is geen vaste kwaliteit. Het omvat een open mind, nieuwe dingen proberen, nieuwe mensen ontmoeten – in feite een verlangen om de grenzen te verkennen en te verleggen van wat je weet en hebt. Mensen met een open geest zijn erg sociaal. De studie , genaamd ‘Seeing it both ways’, werd uitgevoerd aan de Universiteit van Melbourne.

Honderddrieëntwintig deelnemers met verschillende achtergronden werden onderzocht. Hun karakter en opvattingen werden gemeten. De test voor ruimdenkendheid was gericht op vijf categorieën van persoonlijkheid: gewetensvol, neuroticisme, extraversie, vriendelijkheid en het vermogen om open te staan ​​voor nieuwe ervaringen. Vervolgens testten ze wie een visueel perceptiefenomeen ervoer dat ‘binoculaire rivaliteit’ wordt genoemd.

Dit fenomeen doet zich voor wanneer aan elk oog een ander beeld wordt getoond, in dit geval een rode vlek in het ene oog en een groene vlek in het andere. De meeste mensen schakelen heen en weer tussen de twee onverenigbare beelden, omdat de hersenen er maar één tegelijk kunnen waarnemen. Maar sommige mensen voegen de twee afbeeldingen samen tot een uniforme rood-groene vlek. De meeste deelnemers die beide patches samen bekeken, scoorden hoger op openheid!

Onderzoekers theoretiseren dat ruimdenkende mensen over het algemeen creatiever zijn. Omdat deze mensen het prima vinden om hun geest open te houden voor ervaringen, leren en waarneming, creëren ze gemakkelijk nieuwe mentale routes in hun hoofd.

Daarom ontwikkelen ze nieuwe ideeën door dingen met elkaar te verbinden die een normaal persoon niet zou doen. Deze bevinding werd ook genoemd in een oud onderzoek uit 2015. Een open geest helpt individuen daarom om hogere denkniveaus en een rustigere rusttoestand te bereiken. Het creëert letterlijk een andere structuur van de werkelijkheid door nieuwe elementen in het beeld te introduceren dat normale mensen niet zouden waarnemen. Het verbreedt de wereld waarin een individu leeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥