web analytics

Hoe slimme mensen omgaan met mensen die ze niet mogen

Hoe slimme mensen omgaan met mensen die ze niet mogen

In een perfecte wereld zou elke persoon met wie we omgaan aardig, aardig, attent, opmerkzaam, genereus en meer zijn. Zij zouden onze grappen krijgen en wij die van hen. We zouden allemaal gedijen in een gezellige sfeer waar niemand ooit boos, boos of belasterd was.

We leven echter niet in een perfecte wereld. Sommige mensen maken ons gek, en wij (toegegeven) ook een paar gek. Degenen die we niet mogen zijn onattent, gehaast, belasteren ons karakter, twijfelen aan onze motieven of snappen onze grappen helemaal niet – maar verwacht dat we om al die van hen lachen.

Je vraagt ​​je misschien af ​​of het mogelijk is om eerlijk te zijn tegen iemand die je de hele tijd in de war brengt, of tegen iemand met wie je liever geen lunch eet. Je vraagt ​​je misschien af ​​of je moet leren om elke persoon die je ontmoet leuk te vinden.

Volgens Robert Sutton (een professor in managementwetenschap aan de Stanford University) is het niet mogelijk – en zelfs niet ideaal – om een ​​team samen te stellen dat volledig bestaat uit mensen die je zou uitnodigen voor een barbecue in de achtertuin.

Daarom halen slimme mensen het meeste uit mensen die ze niet mogen. Hier is hoe ze het doen.

1. Ze accepteren dat ze niet iedereen aardig zullen vinden.
Soms raken we verstrikt in de gedachte dat we aardige mensen zijn. We denken dat we iedereen met wie we omgaan leuk zullen vinden, zelfs als dat niet gaat gebeuren. Het is onvermijdelijk dat je moeilijke mensen tegenkomt die zich verzetten tegen wat je denkt. Slimme mensen weten dit. Ze erkennen ook dat conflicten of meningsverschillen het resultaat zijn van verschillen in waarden.

Die persoon die je niet mag, is niet per definitie een slecht mens. De reden dat je niet met elkaar overweg kunt, is omdat je verschillende waarden hebt, en dat verschil creëert oordeel. Als je eenmaal accepteert dat niet iedereen je leuk zal vinden, en je zult niet iedereen leuk vinden vanwege een verschil in waarden, kan het besef de emotie uit de situatie halen. Dat kan er zelfs toe leiden dat u beter met elkaar opschiet als u het er niet mee eens bent.

Lees ook:   Dascha Graafsma video van moeder

2. Ze verdragen degenen die ze niet mogen (negeren of verwerpen).
Natuurlijk kun je ineenkrimpen bij zijn constante kritiek, je tanden op elkaar knarsen om haar slechte grappen, of je hoofd schudden om de manier waarop hij de hele tijd om haar heen zweeft, maar je minder dan aanhankelijk voelen voor iemand is misschien niet het ergste. “Vanuit het oogpunt van prestaties is het te veel leuk vinden aan de mensen die je leidt een groter probleem dan ze te weinig leuk te vinden”, zegt Sutton.

“Je hebt mensen nodig die verschillende standpunten hebben en niet bang zijn om ruzie te maken”, voegt Sutton toe. “Zij zijn het soort mensen dat de organisatie ervan weerhoudt domme dingen te doen.” Het is misschien niet gemakkelijk, maar wees geduldig. Het zijn vaak degenen die ons uitdagen of provoceren die ons tot nieuwe inzichten aanzetten en de groep naar succes helpen stuwen. Bedenk dat jij ook niet perfect bent, maar toch tolereren mensen je.

3. Ze behandelen degenen die ze niet mogen met beleefdheid.
Wat je gevoelens ook voor iemand zijn, die persoon zal in hoge mate zijn afgestemd op je houding en gedrag, en zal dit waarschijnlijk aan jou weerspiegelen. Als je onbeleefd tegen ze bent, zullen ze waarschijnlijk alle decorum weggooien en ook onbeleefd tegen jou zijn. De bewijslast; Daarom is het aan jou om eerlijk, onpartijdig en beheerst te blijven.

“Het cultiveren van een diplomatieke pokerface is belangrijk. Je moet professioneel en positief kunnen overkomen ”, zegt Ben Dattner, organisatiepsycholoog en auteur van The Blame Game. Op deze manier buk je niet naar hun niveau of laat je je meeslepen door te handelen zoals ze doen.

Lees ook:   Wat Edward Snowden zojuist zei over UFO's is angstaanjagend en zou ons allemaal moeten aangaan.

4. Ze controleren hun eigen verwachtingen.
Het is niet ongebruikelijk dat mensen onrealistische verwachtingen hebben over anderen. We mogen van anderen verwachten dat ze precies zo handelen als we zouden doen, of de dingen zeggen die we in een bepaalde situatie zouden kunnen zeggen. Dat is echter niet realistisch. “Mensen hebben diepgewortelde persoonlijkheidskenmerken die grotendeels zullen bepalen hoe ze reageren”, zegt Alan A. Cavaiola, PhD (hoogleraar psychologie aan de Monmouth University in West Long Branch, New Jersey). “Als u van anderen verwacht dat ze doen wat u zou doen, stelt u uzelf bloot aan teleurstelling en frustratie.”

Als een persoon ervoor zorgt dat je je elke keer precies hetzelfde voelt, pas je verwachtingen dan op de juiste manier aan. Op deze manier ben je psychologisch voorbereid en zal hun gedrag je niet verrassen. Slimme mensen doen dit de hele tijd. Ze zijn niet altijd verrast door het gedrag van een onaangenaam persoon.

5. Ze keren naar binnen en focussen op zichzelf.
Wat je ook probeert, sommige mensen kunnen nog steeds echt onder onze huid kruipen. Het is belangrijk dat je leert omgaan met je frustratie als je te maken hebt met iemand die je ergert. In plaats van na te denken over hoe irritant die persoon is, concentreer je je op waarom je reageert zoals je bent. Soms is wat we niet leuk vinden bij anderen, vaak wat we niet leuk vinden bij onszelf. Bovendien hebben ze de knop niet gemaakt, ze drukken er alleen op.

 

6. Ze pauzeren en halen diep adem.
Sommige persoonlijkheidskenmerken kunnen je altijd afschrikken, zegt Kathleen Bartle (een in Californië gevestigde conflictadviseur). Misschien is het de collega die regelmatig deadlines mist, of de man die gekke grappen vertelt. Bekijk wat jou aanzet en wie er op je knoppen drukt. Op die manier, zegt Bartle, kun je je voorbereiden op wanneer het weer gebeurt.

Lees ook:   Satanisch slachtoffer

Volgens haar: “Als je kunt pauzeren en grip kunt krijgen op je adrenalinepomp en naar het intellectuele deel van je hersenen kunt gaan, zul je beter in staat zijn om een ​​gesprek te voeren en het oordeel over te slaan.” Een diepe ademhaling en een grote stap terug kunnen ook helpen om je te kalmeren en je te beschermen tegen overdreven reacties, waardoor je verder kunt gaan met een iets meer open geest en hart.

7. Ze spreken hun eigen behoeften uit.
Als bepaalde mensen je constant afvinken, laat ze dan rustig weten dat hun manier van handelen of communicatiestijl een probleem voor je is. Vermijd beschuldigende taal en probeer in plaats daarvan de ” When you. . . Ik voel . . . ”Formule. Cacaiola adviseert je bijvoorbeeld om tegen die persoon te zeggen: “Als je me afsnijdt tijdens vergaderingen, heb ik het gevoel dat je mijn bijdragen niet op prijs stelt.” Wacht dan even op hun antwoord.

Het kan zijn dat de andere persoon niet besefte dat je nog niet klaar was met praten, of dat je collega zo enthousiast was over je idee dat ze enthousiast in het gesprek sprong.

8. Ze laten ruimte tussen hen toe.
Als al het andere faalt, laten slimme mensen ruimte tussen zichzelf en degenen die ze niet mogen. Excuseer u en ga verder. Ga op het werk naar een andere kamer of ga aan het andere uiteinde van de vergadertafel zitten. Met een beetje afstand, perspectief en empathie kun je misschien terugkomen en communiceren met zowel de mensen die je leuk vindt als de mensen die je niet mag, alsof je onaangedaan bent.

Alles zou natuurlijk gemakkelijker zijn als we mensen die we niet mogen, weg zouden wensen. Jammer dat we allemaal weten dat het leven niet zo werkt.

https://www.lifehack.org/294859/how-smart-people-deal-with-people-they-dont-like

Gerelateerde artikelen

Back to top button