web analytics
...
Maatschappij & PsycheBizar & Humor

Waarom je ouderen geen zitplaats moet aanbieden in de tram

Het klinkt erg onbeleefd om niet op te staan voor oudere mensen in de bus of tram, maar het is voor hun eigen bestwil. Ze moeten juist worden aangemoedigd om in beweging te blijven,
vertellen experts. Opstaan voor ouderen is dus eigenlijk schadelijk voor hun gezondheid.

”Professor aan Oxford Sir Muir Gray” stelt dat we af moeten van het idee dat ouderen het vooral rustig aan moeten doen.

“We moeten lichaamsbeweging aanmoedigen bij oude mensen en hen niet adviseren om te blijven zitten,” vertelt hij in The Sun. “Neem geen traplift, maar bevestig extra handvatten. En denk twee keer na voor je opstaat in de trein voor een ouder persoon. Staan is een hele goede oefening voor hen.

“Een gezamenlijke inspanning om ouderen aan te moedigen actief te blijven kan hen helpen om langer onafhankelijk te leven en de behoefte aan zorg verminderen, zeggen ook andere experts in The British Medical Journal. In het artikel stellen gezondheidsdeskundigen dat veroudering vaak wordt verward met verlies van fitheid. En het is juist dit gebrek aan conditie waardoor ouderen extra zorg nodig hebben.

Onderzoek wijst uit dat ouderen en mensen van middelbare leeftijd door lichaamsbeweging weer tien jaar jonger kunnen worden als het gaat om hun lichamelijke fitheid. Daarnaast tonen studies aan dat fit blijven ook de cognitieve vaardigheden verbetert en de kans op dementie vermindert. Het heersende idee dat sporten iets is voor jonge mensen moet worden herzien, schrijven de onderzoekers.

https://www.msn.com/

Nou beste professor ooit tzt bent u zelf aan de beurt, ik hoop dat u er dan goed aan heeft gedaan om het respectloze in de mens aan te moedigen, door vooral u te laten lopen en staan, ik hoop dat u nog lange tijd flink mag sporten en rennen.
Wat u kunt niet meer? Niks mee te maken!
Hups oud lor opstaan!

Lees ook:   Doe de test ben jij een complotdenker?

Natuurlijk gaat het er weer om om die ouderhaat aan te wakkeren.
Zo van hier gij nutteloze ouden van dagen, nog geen drionnetje gehad?
Traplift, welneen nonsens, we gaan effe twee handvaten bevestigen, niet al te stevig, zo komen ze dan ook weer sneller van die oudjes af natuurlijk.

Nek gebroken, ach wat sneu weer.
Ow van de trap gemieterd, goh?
Vermoed dat deze professor werkt voor een pensioenfonds.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept