...

16 juni 2021

 

Een zwarte kat is niet erg

Italianen beschermen zwarte katten
Katze - Katzen - Cats - #Cats #Katze #katzen

17 november, Italië viert Black Cat Day. Deze dag is enkele jaren geleden opgericht door de Italiaanse Vereniging voor de bescherming van het milieu en de dieren (AIDAA). Het feit is dat elk jaar ongeveer 60 duizend zwarte katten in het land verdwijnen. Ze sterven door toedoen van bijgelovige mensen en worden ook het slachtoffer van magische en satanische rituelen.

Van oudsher zijn zwarte katten gecrediteerd met een duivelse essentie. In de middeleeuwen vernietigde de inquisitie hen, omdat ze geloofde dat demonen de vorm hadden van zwarte katten. Bovendien waren middeleeuwse Europeanen ervan overtuigd dat heksen katten konden worden. Er werd gezegd dat zeven jaar na de geboorte een zwarte poes een heks wordt en een zwarte kat een duivel.

Velen geloofden dat zwarte katten duistere krachten dienen. Daarom werden ongelukkige dieren publiekelijk verbrand op de brandstapel. Eenmaal in Frankrijk, samen met een “heks”, werden 14 zwarte katten verbrand door de inquisiteurs. Paus Innocentius VIII verklaarde: “Katten zijn heidense dieren die samenzweren met de duivel.”

Maar tegelijkertijd geloofde men dat de zwarte kat nuttige eigenschappen had: zijn staart leek te dienen als een zekere remedie voor oogziekten, en het bot van een zwarte kat werd om de nek gedragen als een amulet van tegenslagen. Wat natuurlijk ook niet heeft bijgedragen aan zijn voorspoedige bestaan.

Onder de oude Slaven diende een zwarte kat als een offerdier. Om het jaar bijvoorbeeld vruchtbaar te maken, werd een zwarte kat levend in de grond begraven. En om tegen het boze oog te beschermen, was het gebruikelijk kattenbotten in de nek te dragen.

Het bijgeloof geassocieerd met zwarte katten hebben tot op de dag van vandaag in veel landen overleefd. Duitsers geloven dat als een zwarte kat tijdens het huwelijk op het altaar verschijnt, het huwelijk voorbestemd is om ongelukkig te zijn. En de Polen zijn ervan overtuigd dat als een zwarte kat de kamer binnenkomt waar de patiënt is, hij zeker zal sterven … In Amerika worden zwarte katten niet naar dierenasielen gebracht. En op vrijdag de 13e (deze dag wordt traditioneel als pech beschouwd) binden ze zwarte katten bellen aan hun halsbanden. Trouwens, in Indiana is dit zelfs wettelijk goedgekeurd.

Lees ook:   Vrouwen apart houden tijdens menstruatie

Aan de vooravond van Halloween waarschuwen eigenaren van zwarte katten in de Verenigde Staten specifiek dat ze hun huisdieren niet uitlaten. Het is deze nacht dat de meeste dieren verdwijnen, die in de regel deelnemer worden van hekserijrituelen.

Ook in Rusland zijn er veel overtuigingen die verband houden met zwarte katten. De meest bekende van hen zegt dat als een zwarte kat je pad kruist, dat dat helaas je pech is. Daarom is het beter om deze plek te omzeilen of te wachten op een andere voorbijganger die “zichzelf treft”. Als het op deze manier niet mogelijk was om jezelf tegen problemen te beschermen, moet je je vingers kruisen en over je linkerschouder spugen …

Er is ook een overtuiging dat als de zwarte kat van iemand anders in je huis kruipt, je moeilijkheden krijgt. En degene die op kerstnacht van een zwarte kat droomt, wordt binnenkort ernstig ziek.

Alleen in Groot-Brittannië zijn zwarte katten vriendelijk. In tegenstelling tot andere landen, geloven de Britten dat de zwarte kat die de weg overstak geluk betekend. Voor de Schotten, als een zwarte kat op de veranda zit, is het voorspoed in huis. Bovendien dient hier een zwarte kat als een symbool van liefde. Als een zwarte kat op een bruiloft tegen iemand niest, zal het huwelijk zeker succesvol zijn. En als zo’n kat onder de tafel zit waaraan men bier drinkt, zullen sommige aanwezigen zeker binnenkort trouwen …

https://nasledie.pravda.ru/1057870-black_cat_day/

Gerelateerde berichten