web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

De expert belde de waarschijnlijke kandidaten voor exit uit de EU tegen 2028

De expert belde de waarschijnlijke kandidaten voor exit uit de EU tegen 2028

De landen van de Visegrád-groep kunnen overwegen de EU te verlaten als hun subsidies uit de EU-begroting tegen 2028 “op nul worden gesteld”, zei expert Vladimir Olenchenko.

 

Tijdens de plenaire zitting van het Russische Calling! -Investeringsforum heeft Vladimir Poetin de mogelijkheid niet uitgesloten dat sommige landen in Oost-Europa overwegen zich tegen 2028 terug te trekken uit de Europese Unie. De president herinnerde eraan dat een aanzienlijk deel van de belastingfondsen van de geavanceerde landen van Europa gaat naar “het behoud van de middelen voor degenen die nog geen bepaald niveau van economische ontwikkeling hebben bereikt, dit komt neer op tientallen miljarden euro’s en creëert contradicties binnen de EU.”

Volgens Poetin zullen sommige landen in Oost-Europa ergens rond het jaar 2028 een niveau van economische ontwikkeling bereiken waarbij zij niet langer subsidies en verschillende soorten steun uit de Europese begroting ontvangen en moeten betalen zoals het VK. De president weet niet zeker of ze vandaag niet dezelfde gedachten zullen hebben als Groot-Brittannië zelf (over het verlaten van de EU).

Senior onderzoeker bij het Centre for European Studies IMEMO RAS Vladimir Olenchenko sluit een dergelijk vooruitzicht ook niet uit. De deskundige legde uit dat de begrotingsindicatoren voor 2021-2027, die bescheidener zullen zijn dan de huidige, momenteel binnen de Europese Unie worden besproken.

Volgens Vladimir Olenchenko zijn hier verschillende redenen voor. Allereerst de output van Groot-Brittannië, die ongeveer 11% bijdraagt ​​aan de EU-begroting. “De regeling is als volgt: iedereen levert bijdragen, die vervolgens worden herverdeeld in subsidies. Er zijn landen waarvan de subsidies veel hoger zijn dan de bijdragen. Deze omvatten landen in Oost-Europa en de Baltische staten. En al deze landen zijn van plan om de datering van 2021-2027 terug te brengen van een kwart naar 1 / 3 “, – zei de expert.

Lees ook:   Amerika wil oorlog met Iran omdat...

Voor de Baltische landen is dit een groot deel van hun staatsbegroting. Het ziet er ongeveer hetzelfde uit in Oost-Europese landen.

Volgens Vladimir Olenchenko zullen de landen van de Visegrad-groep, waaronder Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië, ontevreden zijn over deze “afhankelijke personen”. Ze zijn sinds 1991 verenigd en streven ernaar een rol te spelen als een factor van invloed op de Europese Unie, terwijl Polen, Hongarije en Tsjechië weigerden de euro in te voeren.

“Dit suggereert dat ze zichzelf positioneren als onafhankelijk. En als in de toekomstige begroting, die begint in 2028, hun subsidies tot nul worden gereduceerd, dan zullen in principe motieven voor deze landen om deel uit te maken van de Europese Unie verdwijnen,” vatte Vladimir Olenchenko samen voor “Waarheid. Ru.”

Volgens de Financial Times kan het tekort in de EU-begroting dat zal ontstaan ​​in 2019 nadat het VK de gemeenschap verlaat en ophoudt geld over te maken naar Brussel, 20 miljard euro bereiken.

Zoals gemeld door Pravda.Ru zullen de inkomsten uit de EU-begroting ook worden verlaagd als gevolg van handelsoorlogen met Trump, en zullen de uitgaven tegelijkertijd toenemen, aangezien een vergrijzende bevolking moet worden ondersteund. Bovendien is de gewoonte om in Oost-Europese landen van subsidies te leven zo diep geworteld dat ondernemers hun projecten niet voor honderd procent willen financieren, in de hoop op hulp uit EU-fondsen.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1453543-euro/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien