web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Jongeren op de arbeidsmarkt zonder toekomst

Goed gezegd!

Flexibilisering van de arbeidsmarkt is een ramp. Het trekt beunhazen in de arbeidsbemiddeling aan, en geeft geen rechten voor werknemers. Nuluren contracten zonder zekerheden en gemaximaliseerd tot drie contractjaren geven jongeren geen basis om een carrière op te baseren. Zij komen niet in aanmerking voor het huren of kopen van woningen, want de bank leent niet. Ook het stichten van een gezin wordt daarmee onmogelijk.

Ooit een initiatief van PvdA Wonderkind en ‘Lijken in de kast’, minister Lodewijk Asscher. Meerdere deskundigen waarschuwde voor de negatieve effecten. Niettemin heeft Asscher de wetgeving er in korte tijd door beide kamers gejaagd met medewerking van alle grote partijen.

Dit is een nieuwe serie van Cafe Weltschmerz met jongeren/studenten over de arbeidsmarkt en de concrete toekomstverwachtingen die zij daarover mogen hebben. De aankomende generatie gaat een uiterst onzekere toekomst in die naar verwachting slechter is dan de huidige.

Servaas Rademaker studeert rechten aan de UvA.

Beltzer is hoogleraar arbeid & onderneming. Hij heeft zitting in een aantal redacties van wetenschappelijke en vakbladen op het terrein van het arbeidsrecht en ondernemingsrecht, is regelmatig spreker op nationale en internationale congressen en symposia, trad (in 2013 en 2014) op als gasthoogleraar aan de Vytauto Didžiojo universitetas (Litouwen), geeft cursussen aan en adviseert wetenschappers, beleidsmakers en practici en publiceert met regelmaat. Voorts bekleedt hij enkele universitaire functies. Hij is een dag in de week als (onafhankelijk) adviseur verbonden aan advocatenkantoor Liber Dock B.V. en raadsheer-plaatsvervanger bij het Hof Amsterdam (Ondernemingskamer en Consument & Werk).

Lees ook:   Dokter onthult ontvolkingsagenda van Pfizer
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken