web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

‘Kind moet dubbele achternaam kunnen krijgen’

‘Kind moet dubbele achternaam kunnen krijgen’

Kinderen zouden de achternaam van beide ouders moeten krijgen, om een eerlijker beeld te schetsen van hun herkomst. Dat wil de Amsterdamse studente Laura Kraak, die in de Tweede Kamer een petitie daarover overhandigt.

Kraak vindt het Nederlandse systeem van naam geven, waarbij het kind de achternaam van een van de ouders krijgt, achterhaald. In veel Europese landen kan het wél. “Uit onderzoek van het tijdschrift Wij jonge ouders blijkt dat 87 procent nog altijd kiest voor de achternaam van de vader. Maar het kind is van twee ouders.”
Je achternaam vormt een groot deel van je identiteit, en daarom pleit ik voor een dubbele achternaam. Geen keuzes meer!

De Amsterdamse, die studeert aan de universiteit van Amsterdam (UvA), heeft voor ogen dat mensen maximaal twee achternamen hebben. “Dus als ze trouwen of zelf een kind krijgen, moeten ze een keuze maken. In landen als Spanje krijgen de kinderen dan alsnog de achternaam van de opa’s , maar dat is ook niet eerlijk. Ik wil dat de keuze vrij is.”

Onvoldoende handtekeningen
De petitie kreeg 4000 handtekeningen, volstrekt onvoldoende om een behandeling in de Tweede Kamer te garanderen. Kraak: “D66 is er wel voorstander van , maar die willen hun nek er niet voor uitsteken. Ik hoop dat de petitie niet in een la verdwijnt.”

Kraak is er zeker van dat Nederland op termijn went aan het idee van dubbele achternamen. “Dit gaat gebeuren in Nederland, daar ben ik van overtuigd.”

RTL Nieuws

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/kind-moet-dubbele-achternaam-kunnen-krijgen

Een achternaam veranderen kost nu rond de 800 euro.
Dat was ooit 400 gulden!wmpl_scratch

Ik had ooit de achternaam van mijn moeder bij geboorte.
Mijn biologische verwekker zei keihard dat ik niet van hem was.
Nou dan voeden we het kind zelf wel op, dacht mijn moeder toen.
Toedels!
Ze ging jaren later trouwen met mijn 1ste vader, dus niet biologische vader, maar wel mijn eerste vader.
Hij erkende mij en ik kreeg zijn achternaam.
Officieel was hij dus mijn vader en dat was dat!
Hij is overleden toen ik een jaar of 14 was…mijn moeder was al enkele jaren bij hem weg.
Zij heeft haar eigen achternaam weer aangenomen, maar ik bleef dus zijn achternaam houden.
Gek genoeg, voel ik me nog niet gewend aan die achternaam.
Ik wil het liefst de achternaam waar ik bij geboorte mee ter wereld kwam.
Dat ben ik nml. Zo voelt dat…
En hoe lief ik het ook vond van mijn vader om mij zijn achternaam te geven, na de scheiding voelde dat toch vreemd voor mij.
Zo lang was mijn moeder niet met hem getrouwd nml.
Maar goed 800 euro is mij te duur voor een naamsverandering.
En trouwen zal ik ook wel nooit,… dus?

Ik ben dus wel voor twee achternamen of de achternaam van de moeder.
Want in feite groei je in het lichaam van de moeder.
En moet zij lijden voor de geboorte van het kind.
De man heeft in zoverre enkel de lusten.
Ook in de dierenwereld is dat dus zo.
Tenzij je een zeepaardje bent, maar goed ik vermoed dat ze niet weten dat het mannetjes zeepaardje gewoon het vrouwtje is hoor!
Hallo?

Dus hoe goedbedoeld ook, ik heb een achternaam waarbij ik mij niet zo gelukkig voel?
Ik baal om mijn email met die achternaam, terwijl ik niet zou balen van een email met mijn echte achternaam en de echte achternaam is dus die van mijn moeder.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥