26 september 2020

 

Onbekende meldt dat een aanslag komt bij Vierdaagse

Onbekende meldt dat een aanslag komt bij Vierdaagse

Angel:

De politie in Nijmegen zoekt een man die in twee kladbriefjes waarschuwt voor een aanslag tijdens de 100ste Nijmeegse Vierdaagse. De briefjes waren gericht aan de politie en aan dagblad De Gelderlander.

‘Politie + burgem. doen niks!’
Tekst op het waarschuwingsbriefje

De politie doet de briefjes na zorgvuldig onderzoek af als ‘onzin’, zo stelt politiechef Lute Nieuwerth. In hoekige blokletters vermeldt de briefschrijver in gebrekkig handschrift dat er een aanslag komt bij de ‘4-daagse’. De versie aan de politie bevat de mededeling dat er een bomaanslag wordt gepleegd. Op het A-viertje aan De Gelderlander staat ook: ‘Politie + burgem. doen niks!’

Wie de kladbriefjes heeft verstuurd, is nog niet bekend. De recherche probeert de afzender te achterhalen. De briefjes zijn een kleine drie weken geleden bij de politie en de krant bezorgd en onderzocht door experts.

‘Niet serieus te nemen’
Een waarschuwing of tip over terrorisme of de veiligheid van evenementen wordt tegenwoordig serieus door de politie en veiligheidsdiensten onderzocht. Alle binnenkomende informatie wordt volgens Nieuwerth gewogen: is het binnengekomen telefoontje, briefje of mailtje serieus bedoeld, een verzinsel van een verwarde persoon of is er sprake van een misselijke grap. “Deze briefschrijver valt in de categorie ‘niet serieus te nemen'”, stelt politiechef Lute Nieuwerth van het district Gelderland-Zuid.

https://www.ad.nl/binnenland/onbekende-meldt-dat-een-aanslag-komt-bij-vierdaagse~a7992f98/

Vervelend, want ik neem het dus wel serieus…beter te serieus nemen, dan te on-serieus!
Toch?

Als iemand tegen mij zou zeggen, ik denk – vermoed- dat er een moordenaar om de hoek staat, ga ik niet richting die hoek!
Hoe dan ook…dus dit soort logica heb ik…hopelijk anderen ook!
Of diegene die het zegt nu gek is of niet…whatever?

Lees ook:   100 asielzoekers gaan LOS op elkaar na discussie over hoofddoekje

Het is maar 1x te laat nml.

Gerelateerde berichten