web analytics
11:11

Het gaat goed met Nederland…

V&D, Sun Capital en Zwarte Zwanen

De kerstvakantie 2015 blijkt een uitstekende tijd om failliet te gaan, tijdens afwezigheid hoef je je personeel niet in de ogen te zien (de kerstvakantie dient al direct als afkoelperiode voor het personeel) en het is boekhoudkundig ook handig zo pal voor de jaarafsluiting!

U leest het, V&D bezwijkt weer onder de schulden. Tijd om de Max-serie Zwarte Zwanen van Cees Grimbergen nog eens te bekijken, waaronder de uitleg in Aflevering 2 rond de 36 minuten, het stukje over Alp Invest en Sun Capital.
V&D en de manier van werken van Aasgier Investeerders

De vorige eigenaar van V&D heeft zijn toko verkocht aan Sun Capital voor een flink dot geld. Sun Capital kocht het op basis van een leveraged buyout en overlaadt V&D vervolgens met totaal onmogelijke schulden en hoge rentebetalingen. Het verkoopt onderdelen als V&D’s vastgoedeigendommen, etc, etc, en ja, met de ontstane hoge schuldbetalingen, rente als nu ook huur komt V&D uiteraard in de financiële problemen!

Eerst V&D een kansloze situatie in manoeuvreren en dan verbaasd zijn over de resultaten. En als zo’n bedrijf even een flits-faillissement door moet om snel meer winst te maken voor de aandeelhouders, dan is dat uiteraard prima in orde. Inclusief alsnog een significante loonsverlaging voor het uitvoerend personeel uiteraard. En het mooie in dit alles? Dit alles is waarschijnlijk mede mogelijk gemaakt met het geld in de pensioenspaarpot van de medewerkers van de V&D zelf!

En wat geven we de schuld? Het weer! Je gelooft het toch werkelijk niet:

Lees ook:   Dader Groninger hiv-zaak aan de slag als verpleger

het zomerachtige weer van november en december zou het bedrijf parten hebben gespeeld. Hierdoor daalde de omzet en kwam het bedrijf opeens geld te kort.

Geld grijpen door eigenaren en doelbewust falend top management, gevolgd door leegverkoop en afpersing door bankiers. Maar de oorzaak is dan uiteraard het weer. Laten we vooral niet kijken naar dubieuze geld-grijpende figuren als John van der Ent en aasgierbedrijven als Sun Capital die uw pensioen misbruiken. Alle betrokkenen – behalve uiteraard de normale V&D-medewerkers – verdienen er weer bijzonder goed aan. De een z’n dood is immers…

Het gaat goed met Nederland…

Maar naast V&D en Macintosh (Manfield, Dolcis, Scapino en Invito) gaat nu ook drogisterij DA de uitstel van betaling in, en die volgen mooi op eerder dit jaar al TSN Thuiszorg, Miss Etam, de BAS group (Dixons, Mycom, iCentre) en ook redelijk recentelijk de Schoenenreus, Mexx, Halfords, FreeRecord, etc…

Blijf het reguliere nieuws geloven: de economie draait lekker en ook steeds beter! En ja: alle belastingen gaan flink omhoog, kosten van verzekeringen ook, alle toestromende vluchtelingen die u moet gaan bekostigen, u krijgt daarnaast ook immer minder waar voor uw euro, de uitkeringen en salarissen gaan omlaag… maar U gaat er komend jaar 800 euro op vooruit hoor! Ja echt, de klinkklare onzin in het nieuws

Lang leve het ongebreidelde kapitalisme en de propaganda om het aan u te verkopen!

Geplaatst op 23 december 2015 door admin

https://langleveeuropa.nl/2015/12/vd-sun-capital-en-zwarte-zwanen/

Goed artikel!
Rest van de website is ook zeker een blik waardig!

 

Of dit nog even van 2014

Lees ook:   Radioactieve straling in Helsinki 'uitzonderlijk hoog' en niemand weet hoe dat komt

https://langleveeuropa.nl/2014/12/kerst-anno-2014-geen-kerst-films-maar-documentaires/

En dit is ook interessant

https://bovendien.com/categorieen/actualiteit/een-wereld-van-bedrog-door-media-en-politiek

Gerelateerde artikelen

Back to top button