web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Nu te zien bij blckbx: Scott Ritters ‘Agent Zelensky’ (incl. Nederlandse ondertiteling)

https://youtu.be/bea4FLQoRGU

Hoe kon komiek Volodymyr Zelensky het schoppen tot president van Oekraïne én daarbij een fortuin vergaren? Voormalig Amerikaans inlichtingenofficier Scott Ritter ging op zoek naar de antwoorden in het eerste deel van zijn spraakmakende documentaire ‘Agent Zelensky’. Als voormalig inlichtingenofficier vroeg Scott Ritter zich af waarom niemand een onderzoek had gedaan naar Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne.

“Zijn opkomst naar de macht is naar mijn mening een ongelooflijke manipulatie van de wereldopinie die de geschiedenis zal ingaan als een klassieke casestudy in sociale psychologische manipulatie: een gewone komiek die aan de macht kwam omdat hij een langverwachte vrede beloofde, die vervolgens zijn medeburgers meesleepte in een bloedige oorlog die alleen kan worden beschreven als een bloedbad.”

Met de hulp van collega’s en experts die Zelensky uit de eerste hand kennen, heeft Ritter documenten en video’s doorgespit om een tweedelige documentaire te maken. In de eerste aflevering beantwoordt hij de vraag hoe Zelensky op onwaarschijnlijke wijze aan de macht kwam en hoe hij daarbij enorme rijkdom vergaarde. “En, misschien wel het belangrijkste, waarom ik besloot om deze film ‘Agent Zelensky’ te noemen.”

Scott Ritter is een voormalige inlichtingenofficier van de Amerikaanse marine die in de voormalige Sovjet-Unie heeft gediend, waar hij wapenbeheersingsovereenkomsten uitvoerde.

Ook maakte hij tijdens de Golfoorlog deel uit van de staf van generaal Norman Schwartzkopf. Je kunt meer materiaal van Scott Ritter vinden op zijn substackpagina. Het eerste deel van de documentaire ‘Agent Zelensky’ kun je nu bij blckbx Nederlands ondertiteld bekijken.

Ook deel twee zal binnenkort op dit kanaal te zien zijn. Over Stichting blckbx Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Lees ook:   Macht en bloedlijnen van begin tot vandaag

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio.

Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou. Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien