...
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Honderdmiljoenste contactloze betaling….. Nu al ???

Honderdmiljoenste contactloze betaling….. Nu al ???

Geschreven op 16 november 2015. Gepost in Betalingsverkeer

De honderdmiljoenste contactloze betaling in Nederland is een feit, meldde de Betaalvereniging Nederland. Daarmee is het afrekenen door een pas of mobieltje kort tegen een betaalautomaat aan de kassa te houden, de afgelopen maanden explosiever toegenomen dan verwacht.

Contactloos betalen kan pas sinds begin vorig jaar. ,,We hadden niet verwacht deze mijlpaal al zo snel te bereiken”, aldus Piet Mallekoote, directeur van de Betaalvereniging. “Wie eenmaal een keer contactloos heeft betaald, gaat het vaker doen.” De Betaalvereniging verwacht dat als het aantal contactloze transacties komende tijd op vergelijkbare wijze blijft doorgroeien, de teller over vier maanden al op 200 miljoen staat. Meer dan 90 procent van de contactloze betalingen betreft een bedrag van 25 euro of minder. Bij die transacties hoeven consumenten geen pincode in te tikken. Een hoger bedrag contactloos afrekenen kan ook, maar dan moet die code wel worden ingevoerd.

Alles bij de bron;AutomGids

https://privacynieuws.nl/nieuwsoverzicht/internationaal-nieuws/betalingsverkeer/16207-honderdmiljoenste-contactloze-betaling-nu-al.html

Het zou handig kunnen zijn, maar nee bedankt!

Ps goede website om eens door te nemen!

Lees ook:   Staatsgreep in Turkije!

Gerelateerde artikelen

Back to top button