web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Teken – Red de democratie – Teken de petitie van Geen Peil!

GEENPEIL

geenpeiltekendan.gif

Hallo. Ook zo’n zin gebruik te maken van je democratisch recht? Mooi! GeenPeil wil een referendum over het associatieverdrag dat de EU opstelt met de Oekraïne. Waarom? Dat verdrag kost ons veel geld, maakt de EU machtiger zonder controle en we halen een oorlog met Rusland binnen onze verder vervagende grenzen. Dat zuigt.

We hebben 300.000 handtekeningen nodig om een officieel referendum aan te vragen. Zodat we onze stem kunnen laten horen over dit associatieverdrag. Dus dat gaan we doen. Met jouw hulp. Ook als je juist voor het verdrag bent! Zet je handtekening via de app hieronder. Val je collega’s, vrienden en familie er mee lastig. Ga er mee de straat op. Tijd om te laten zien dat democratie in 2015 nog steeds alive and kicking is.

 

Nog zo'n groot staatsman met voorspellende gaven...

Faq:

Wat hebben jullie nodig?
300.000 ondertekende formulieren om een referendum aan te vragen. Ondertekenen kan zowel digitaal als analoog.
LET OP: Nederlanders in het buitenland kunnen alleen analoog tekenen (dus niet via teken.geenpeil.nl).

Voor wanneer hebben jullie dit nodig?
28 september presenteren we de handtekeningen aan de Kiesraad. Papieren formulieren opsturen kan dus tot en met 26 september.

Waar gaat het referendum over?
Over het associatieverdrag dat de EU namens haar lidstaten tekent met Oekraïne. De Nederlandse Tweede + Eerste Kamer hebben daarmee ingestemd. Maar met dat verdrag is van alles mis.

Wat is er dan precies mis met dat verdrag?
Nog meer EU-grenzen vervagen. De EU wordt groter, maar gekozen politici krijgen minder mogelijkheid om allerlei instanties te controleren die worden opgericht om het associatieverdrag in praktijk te brengen. Er gaat een hoop geld van ons naar Oekraïne om de financiële situatie op orde te brengen. Bovendien brengen we een oorlog met Poetin binnen onze invloedssfeer. Lees meer bij

Hella Hueck (RTL) https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/tijd-voor-een-referendum-over- europa-vijf-vragen-over-geenpeil

Lees ook eens:   Baudet dient motie in tegen avondklok

en op ThePostOnline https://politiek.tpo.nl/2015/08/17/vier-redenen-waarom-eu-verdrag-met-oekraine-vraagt-om-een-referendum.

Nog meer redenen om het referendum te ondertekenen?
Ja, een referendum aanvragen is een unieke manier om gebruik te maken van ons democratisch recht. Ook als je vóór het associatieverdrag bent, is het een eerlijke manier om je stem te laten horen.

Ik had al getekend voor het inleidend verzoek. Ben ik nu klaar?
Nee, helaas niet: we beginnen weer helemaal opnieuw. Dus ook die 14.441 krabbels moeten weer opnieuw gezet worden. Tot we er op 28 september 300.000 hebben.

Hoe weet ik of mijn online referendumaanvraag ook echt is aangekomen?
Pechtold vertelt je dat je verzoek is geverifieerd. (Serieus.)

En wat doen jullie met mijn persoonlijke gegevens?
We slaan het zwaar beveiligd op. Encrypted (versleuteld). Slechts twee personen kunnen het ontsleutelen en doen dat enkel en alleen om uw formulier uit te printen en naar de Kiesraad te brengen.

Ik wil liever niet online. Kan het ook analoog?
Dat mag. Vul het formulier hierrr in en print het uit. Envelop met postzegel erop naar:

GEENPEIL
POSTBUS 37743
1030 BG AMSTERDAM

Ik woon in het buitenland. En nu?
Je moet het formulier op de analoge manier invullen. Je kunt als emigrant geen gebruik maken van de app op https://teken.geenpeil.nl. Dus printen en in een envelop naar bovenstaand adres van GeenPeil sturen. DOE HIER OOK EEN KOPIE VAN EEN NEDERLANDS PASPOORT/IDENTITEITSBEWIJS BIJ. Anders is het formulier niet rechtsgeldig.

Lees ook eens:   Vermont klaagt Monsanto aan wegens giftige PCB-verontreiniging in scholen

Hoe zit het met campagnemateriaal?
Vrijwilligers hebben vooralsnog voorrang. Onze boots on the ground moeten zoveel mogelijk mensen overtuigen om hun krabbel te zetten. Ben je vrijwilliger? Geen zorgen, het spul komt naar je toe. Ook kun je e.e.a. vinden op onze pagina met promotiemateriaal . Daar hebben we ook flyers die je zelf kunt uitprinten, mocht je niet kunnen wachten.

Ik heb gekrabbeld. Wat kan ik nog meer doen voor de democratie?
Je kunt je als vrijwilliger aanmelden op [email protected]. Ook mag je daar je campagne-ideeën dumpen. We hebben alle massa nodig. Kun jij een hoop mensen bereiken? Meld het ons.

Maar 300.000 is toch wel echt heel erg veel eigenlijk.
We weten het. Democratie wordt je niet makkelijk gemaakt in de EU. Maar we gaan nu niet meer stoppen natuurlijk. We gaan er alles aan doen om dat welverdiende EU-referendum te krijgen. Over het associatieverdrag met de Oekraïne. Voor u. Voor Pechtold. Voor iedereen. Opdat we ons zegjemogen doen. Omdat democratie geen cadeau is.

Gaan jullie de 300.000 halen?
Ja.

Steun GEENPEIL zet je handtekening!

#GEENPEIL TUSSENSTAND: 65.000 handtekeningen

legerdespeils1010.jpgNoem dit het NOS-effect. Of het Jan Roos-effect. Of het Marianne Thieme-effect. Of gewoon wat het is: steeds meer mensen begrijpen dat GeenPeil gaat over democratie. Dus het democratisch effect. Door 300.000 handtekeningen binnen te halen in zes weken tijd laten we merken dat we het belangrijk vinden om gehoord te worden. De EU mag ons van alles door onze strot duwen, zolang we de mogelijkheid hebben om de vinger in de keel te stoppen, doen we het. Wij eisen dat Den Haag niet alleen naar Brussel luistert, maar nog meer naar de Nederlander. Door middel van een referendum. RTL is aan boord, de NOS heeft door dat er iets unieks gebeurt in de Nederlandse parlementaire geschiedenis en diverse politici laten weten #GeenPeil te steunen. Ook Elsevier draagt een paar heldere quotes bij aan de campagne: “Het is een mooi initiatief. De democratie versterken door een krabbeltje te zetten: je zou het bijna een burgerplicht kunnen noemen.” We zitten nu op 65.000 handtekeningen. Daar moeten er nog steeds heel veel meer bij. Maar dat valt ook te relativeren. Als iedereen die een handtekening heeft gezet vijf andere liefhebbers van democratie weet te vinden, zijn we er. Desalniettemin gaan we het passeren van de eerste 50.000 handtekeningen groots vieren! Van het uitprinten kunt u morgen middels een livestream de hele dag genieten, bijvoorbeeld. Zelf van al dat enthousiasme ook zin gekregen om te helpen? Je kunt je nog steeds aanmelden als vrijwilliger via[email protected] en er staat promotiemateriaal op GeenPeil.nl. Nog niet getekend? Dat doe je op TEKEN.GEENPEIL.NL. En laat je collega’s, teamgenoten en familie ook gelijk hun krabbel zetten voor MEER, MEER, MEER democratie.

Lees ook eens:   Fairtrade ook al niet zuiver

https://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/08/65000_mensen___op_dat_hele_kleine_stukje_aarde.html

https://geenpeil.nl/mediaoverzicht/

https://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/07/oude_mannen_biechten_de_euro_i.html

https://geenpeil.nl/mediaoverzicht/

https://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/08/geenpeil_nu_of_nooit.html

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥