web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Yellowstone Supervulkaan Alert: The Most Dangerous vulkaan in Amerika is Roaring To Life

Yellowstone Supervulkaan Alert: The Most Dangerous vulkaan in Amerika is Roaring To Life

Op dit moment stijgt de grond onder Yellowstone National Park in record tempo. Het stijgt met een snelheid van ongeveer drie centimeter per jaar. De reden waarom dit zo’n punt van zorg is, is omdat onder het park de Yellowstone supervulkaan ligt – de grootste vulkaan in Noord-Amerika. Wetenschappers vertellen ons dat het onvermijdelijk is dat het weer op een dag zal uitbarsten, en als dat gebeurt zal de verwoesting onvoorstelbaar zijn.

Een full-blown uitbarsting van de Yellowstone supervulkaan zou een 10 meter diepe laag vulkanische as tot op 1.000 mijl afstand dumpen, en dat zou een groot deel van de Verenigde Staten onbewoonbaar maken. Wanneer de meeste Amerikanen denken aan Yellowstone, hebben ze de neiging om beelden op te roepen van Yogi Bear en “Old Faithful”, maar de waarheid is dat de slapende vulkaan onder Yellowstone een vulkanisch beest is dat het land grotendeels zou kunnen vernietigen in een enkele dag en nu begint dat beest wakker te worden. De Yellowstone supervulkaan is zo groot dat het moeilijk is om het in woorden uit te leggen. Volgens de Daily Mail , de magma “hotspot” onder Yellowstone ligt op ongeveer 300 mijl breed …

 
De Yellowstone Caldera is een van de meest geweldige creaties van de natuur en zit bovenop het grootste vulkanische gebied van Noord-Amerika. Zijn naam betekent ‘kookpot’ of ‘heksenketel’.
In september, waren er 130 aardbevingen Yellowstone in de loop van een enkele week. Dit heeft veel Yellowstone waarnemers uiterst bezorgd gemaakt …
Recente aardbevingen rondom Yellowstone begon op 10 september en trilden tot ongeveer 11:30 16 september. “Een totaal van 130 aardbevingen van magnitude 0,6-3,6 hebben plaatsgevonden in deze drie gebieden, maar de meeste hebben plaatsgevonden in de Lower Geyser Basin , “een Universiteit van Utah zou in een verklaring hebben gezegd. “Met name veel van de seismische activiteit in Yellowstone treedt op als in zwermen.”

Dus wat is het slechtste scenario? Volgens de Daily Mail , zou een full-blown uitbarsting van Yellowstone tweederde van de Verenigde Staten volledig onbewoonbaar maken…
Het zou exploderen met een kracht, duizend keer krachtiger dan de Mount St Helens uitbarsting in 1980. Het zou lava spuwen tot hoog in de hemel. Tweederde van de VS zou onbewoonbaar worden.

Laten we hopen dat dit niet zal gebeuren!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥