web analytics
11:11 Dubbele getallen
Tips

Zoekmachine privacy…

https://www.startpage.com/

Startpage

Meer Startpage… en minder “Big Brother”.

10 Redenen waarom StartPage uw Privacy beschermt

 

 1. StartPage slaat geen IP addressen op, gebruikt geen “tracking cookies”, en registreert niet waar u naar zoekt.
  Er is helemaal niets op onze servers te vinden over onze gebruikers. Niets, nada, noppes.
 2. StartPage kan niet worden gedwongen om te spioneren.
  Gegeven de sterke Privacy wetgeving in de EU is het vrijwel uitgesloten dat we gedwongen zullen worden mee te doen aan onbegrensde spionageprogramma’s zoals PRISM. En als dit ooit zou veranderen dan zouden we het bevechten tot het bittere einde.
 3. Startpage biedt u Google zoekresultaten in volledige privacy.
  Als u met StartPage zoekt, halen we alle identificerende gegevens van uw zoekopdracht af. En geven die dan anoniem door aan Google. De terugkomende resultaten geven we in volstrekte privacy door aan u.
 4. Als Nederlands bedrijf zijn Amerikaanse wetten en regelgeving niet op StartPage van toepassing.
  V.S data spionage-programma’s en -wetgeving zoals Prism, de Patriot Act, FISA Courts etc. zijn niet direct op ons van toepassing. We hebben ook nooit meegedaan met dergelijke programma’s. (daarnaast hebben we om te beginnen al geen data om over te dragen)
 5. StartPage biedt een gratis Proxy-functie aan bij elke zoekopdracht, voor maximale privacy.
  De krachtige proxy maakt het mogelijk om niet alleen in veiligheid te zoeken maar vervolgens ook anoniem de gevonden website te bezoeken, zónder dat er enige persoonlijke informatie uitgewisseld wordt met de website die men bekijkt.
 6. StartPage is voor haar Privacy beleid gecertificeerd door EuroPriSe – een onafhankelijke privacy waakhond.
  We beloven u niet alleen Privacy, we laten onze claims ook toetsen en bewijzen door een uiterst stringent privacy-certificatie proces. Deze privacy-certificatie wordt elk jaar uitgevoerd door EuroPrise, een door de Europese privacy organisaties en de EU gesteund initiatief die bij goedkeuring een Certificaat afgeeft. Meer informatie over de certificering vindt u hier.
 7. StartPage was al met privacy bezig lang voordat het “cool” werd.
  De zoekmachine werd opgericht in 1999 en is volledig gericht op het beschermen van uw privacy sinds 2006. Door onze grote passie voor privacy letten we op de kleinste – maar soms zeer belangrijke – details.
 8. Geen privacy zonder security. Veiligheid is erg belangrijk.
  We zijn met privacy anderen ver vooruit maar ook met security lopen we voorop. We waren de eerste zoekmachine die de verbinding standaard met HTTPS (SSL) codering ging uitvoeren. De versleutelde verbindingen voorkomen afluisteren van de zoekbewerkingen door derden zoals ISP’s , hackers of overheidsdiensten. We waren recent weer de eerste die het geavanceerde Transport Layer Security 1.1 en 1.2 begon te ondersteunen en Perfect Forward Secrecy (PFS) invoerde. PFS gebruikt een unieke versleutelcode voor iedere nieuwe verbindings-sessie voor optimale security. Onze encryptie technologie scoort dan ook het hoogst van alle zoekmachines.
 9. Met StartPage komt u los van de “Filter-Bubble”.
  Uw zoekhistorie en informatie uit andere online diensten die U gebruikt heeft worden gebruikt om uw zoekresultaten te filteren. Zoekmachines presenteren steeds meer van wat U al eerder zocht, maar halen resultaten die een nieuwe kijk op zaken kunnen geven er steeds meer uit. De fenomeen staat bekend als de “Filter Bubble”. U komt online steeds meer onder een geïsoleerde kaaststolp te zitten in een door anderen gecreëerde werkelijkheid. Bij StartPage vinden we dit censuur. Omdat we geen enkele zoekhistorie kennen, leveren we altijd schone, ongefilterde resultaten.
 10. Door StartPage te gebruiken geeft U een sterk pro-privacy signaal af.
  Een signaal dat U sterk hecht aan uw privacy en dat u anoniem internet diensten wil kunnen gebruiken die gratis informatie beschikbaar stellen zonder dat een overheid of anderen met U mee zitten te kijken.
Lees ook eens:   10 planten die helpen bij straling!

Privacy. Nu meer dan ooit onze missie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥