21 april 2021

 

Duitse bedrijven gaan e-mails versleutelen na NSA-schandaal

Duitse bedrijven gaan e-mails versleutelen na NSA-schandaal
Twee van de grootste internetproviders van Duitsland gaan de e-mails van klanten automatisch versleutelen na het nieuws dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA wereldwijd elektronische communicatie afluistert. Dat hebben Deutsche Telekom en United Internet vrijdag bekendgemaakt.
Klanten die een e-mailadres hebben bij T-Online van Deutsche Telekom of bij GMX of Web.de van United Internet hoeven niets te doen. De e-mails die ze sturen naar mensen die ook bij een van deze drie aanbieders een e-mailadres hebben worden vanaf vrijdag automatisch versleuteld.

Directeur van Deutsche Telekom René Obermann zei dat tot de maatregel is besloten omdat ‘Duitsers ernstig verontrust zijn door de laatste berichten over de mogelijke onderschepping van communicatie’. Of de Duitse veiligheidsdiensten een sleutel krijgen om de e-mails te kunnen te lezen is niet bekend.

 

En zo hoort dat!

Lees ook:   Zorg en declaraties

Gerelateerde berichten