21 januari 2021

 

Mishandeld paard trapt amazone dood

Mishandeld paard trapt amazone dood

 

Black and White My favorite photo

Niemand zal ooit weten of het noodlot was of pure wraak. Maar de Duitse amazone Christine Wels, 7 jaar geleden veroordeeld voor dierenmishandeling, is doodgetrapt door een van haar paarden. Op een manege bij Bonn steigerde de ruin Rolando en trapte de 67-jarige grand-prix-amazone vol tegen de schedel.

Wels werd in 2008 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 maanden. Een dierenarts had ontdekt dat haar paarden littekens hadden. De arts maakte er foto’s van en klaagde Wels aan. Ook verschenen beelden die waren gemaakt met een verborgen camera. Te zien was hoe de Duitse amazone een paard tijdens een training langdurig sloeg met een zweep, tot bloedens toe.

https://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2403843/2015/07/25/Mishandeld-paard-trapt-amazone-dood.dhtml

Een slim paard blijkbaar en het paard had groot gelijk.
De wereld van paarden is nu verlost van een beul!
En hoe onvriendelijk dit ook klinkt naar de mensheid, maar deze vrouw, heeft paarden jaren mishandeld.


Paard trapt dieronvriendelijke amazone dood
De in 2008 voor dierenmishandeling veroordeelde Christine Wels (67) is door een van haar paarden gedood. Dat berichtten Duitse media. De vrouw stierf aan ernstig hoofdletsel dat zo goed als zeker door de ruin Rolando is toegebracht. Het is echter nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

CELSTRAF
Wels werd in 2008 veroordeeld wegens dierenmishandeling. Ze kreeg een gevangenisstraf van 21 maanden en kreeg een veeverbod voor drie jaar. Daarnaast mocht ze niet meer op professioneel niveau met paarden omgaan. Ze kreeg die straf omdat er beelden waren opgedoken waarop te zien was dat Wels de paarden schandalig behandelde. In de video’s geeft ze de dieren wel 450 zweepslagen in een half uur.
Destijds verdedigde Wels haar handelen door te zeggen dat het “niets met dierenmishandeling te maken” had. “Natuurlijk ben ik wel streng, maar sommige zelfbewuste paarden hebben dat nodig”, verklaarde ze. De vrouw had onder meer paarden geslagen die later op de Olympische Spelen verschenen en veel van de door haar opgeleide paarden werden met winst verkocht.

Lees ook:   Halbe Zijlstra ook wakker! Over vluchtelingen!

OMSTREDEN METHODE
Toch bleef de methode van Wels als ‘omstreden’ gelden. Tijdens haar proces in Kiel moesten zelfs extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen wegens de aanwezigheid van woedende dierenrechtenactivisten. Op internet doken vele beledigingen en zelfs doodsbedreigingen op.

Voor Wels kwam op 67-jarige leeftijd een einde aan haar leven, juist door toedoen van het dier dat ze ooit zo veelvuldig mishandelde.
https://www.metronieuws.nl/buitenland/2015/07/paard-trapt-dieronvriendelijke-amazone-dood

https://www.dressage-international.com/?p=30525

Arme paarden!
Hoe erg moet je een paard wel niet tergen dat hij dat gaat doen!?
I am still under the impression that there is nothing alive quite as beautiful as a thoroughbred horse.

Gerelateerde berichten