02 december 2020

 

2 Miljoen fraude ontdekt

Miljoenenfraude toeslag kinderopvang ontdekt

DEN HAAG –
Een gastouderbureau in de regio Den Haag zou voor meer dan 2 miljoen euro fraude hebben gepleegd met toeslagen voor kinderopvang. Een vader, zoon en dochter die het bureau runden, zijn dinsdag opgepakt, liet het Openbaar Ministerie weten.
Het drietal, 53, 27 en 25 jaar oud, wordt ervan verdacht dat het van 2011 tot en met 2013 toeslagen heeft aangevraagd op naam van kinderen die geen of minder uren kinderopvang genoten bij gastouders. Het gerommel kwam aan het licht toen bij controles door de Belastingdienst bleek dat veel van deze gastouders de kinderen voor wie opvang was aangevraagd, helemaal niet kenden.
Volgens het OM werd een deel van de ontvangen toeslagen betaald aan de ouders voor wie ze waren aangevraagd. Deze ouders worden de komende weken gehoord. De rest van het bedrag staken de verdachten vermoedelijk in eigen zak.
De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) hield de drie niet alleen aan, maar doorzocht ook twee woningen en het kantooradres van het gastouderbureau in Den Haag. Er is beslag gelegd op administratie, tegoeden van een bankrekening en op een Audi. De Belastingdienst vordert de ten onrechte uitgekeerde toeslagen terug.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/23923971/__Kinderopvang__miljoenenfraude__.html?

Ennum niet te vergeten de miljarden dankzij de regering zelf! 🙂

Lees ook:   Dramatiek in krantenland

Gerelateerde berichten