web analytics
11:11 Dubbele getallen
Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Maatschappij & Psyche

Opvolger Windows 8 heet Windows 10, startmenu keert terug

Opvolger Windows 8 heet Windows 10, startmenu keert terug

Door: Thomas van der Kolk

De opvolger van Windows 8, het huidige besturingssysteem van Microsoft, heet Windows 10. Dat heeft het Amerikaanse softwarebedrijf vanavond bekendgemaakt tijdens een besloten bijeenkomst in San Francisco.
Door de naam Windows 9 over te slaan wil Microsoft benadrukken dat het grote vorderingen heeft gemaakt op het gebied van mobiele diensten en internet, schrijft techblog The Verge. Op tablets zal Windows 10 er bijvoorbeeld automatisch voor zorgen dat gebruik kan worden gemaakt van het touch-scherm.

Startknop
Tegelijkertijd moet Windows 10 voor pc- en laptopgebruikers een hoop bekende elementen uit Windows 7 terugbrengen. Het startmenu en de taakbalk keren terug en zien er ongeveer hetzelfde uit als in die populairste versie van Windows. Volgens Joe Baltimore, hoofd softwaredesign bij Microsoft, moet het nieuwe systeem vertrouwd aanvoelen voor mensen die upgraden vanuit Windows 7, maar zullen er ook enkele bekende elementen van Windows 8 worden overgeheveld. Dat laatste is ondermeer te zien aan de tegels die aan de zijkant worden getoond.

Het Metro-startscherm van Windows 8. © anp.
Microsoft kreeg bij de lancering van Windows 8, twee jaar geleden, veel kritiek te verduren omdat het te verschillend zou zijn ten opzichte van Windows 7. Het opstartscherm (Metro-startscherm) bestaat uit live-tegels die verschillende apps, programma’s en functionaliteiten weergeven. Veel gebruikers misten de oude vertrouwde elementen als de taakbalk en de startknop. In de nieuwste Windows-versie, 8.1, werden de wensen van deze gebruikers deels ingewilligd, en Windows 10 lijkt deze lijn dus voort te zetten, zonder het idee achter Windows 8 helemaal los te laten.

Task View
Een compleet nieuwe functie in Windows 10 is Task View, waarbij er via de taakbalk een totaaloverzicht van alle open vensters getoond kan worden, zodat eenvoudig tussen deze vensters kan worden geschakeld.

Op woensdag 8 oktober brengt Microsoft een eerste testversie van het nieuwe systeem uit. De officiële lancering van Windows 10 staat gepland voor halverwege 2015. Een prijs is nog niet bekend.

Ad.nl

Vreemd, windows 10 ipv 9, het is toch 9?
Dat startmenu is nog niet naar mijn zin zo…geef mij maar de xp versie qua startmenu.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥