web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Genetische mutatie in een kwart van alle Labradors zorgt ervoor dat ze zwaarlijvig zijn

Uit nieuw onderzoek blijkt dat ongeveer een kwart van de Labrador retriever-honden te maken heeft met een dubbele klap: voortdurend honger hebben en minder calorieën verbranden als gevolg van een genetische mutatie.

Deze combinatie die zwaarlijvigheid veroorzaakt, betekent dat hondenbezitters bijzonder streng moeten zijn bij het voeren en trainen van hun Labradors om ze slank te houden.

De mutatie zit in een gen genaamd POMC , dat een cruciale rol speelt bij honger en energieverbruik.

Ongeveer 25% van de Labradors en 66% van de flatcoated retrieverhonden heeft de POMC- mutatie, waarvan onderzoekers eerder hebben aangetoond dat deze een verhoogde interesse in voedsel en het risico op obesitas veroorzaakt.

De nieuwe studie laat zien hoe de mutatie de manier waarop Labradors en flatcoated retrievers zich met voedsel gedragen diepgaand verandert. Het bleek dat hoewel ze niet meer hoeven te eten om zich vol te voelen, ze tussen de maaltijden door hongeriger zijn.

Bovendien bleken honden met de POMC- mutatie in rust ongeveer 25% minder energie te gebruiken dan honden zonder de POMC-mutatie, wat betekent dat ze minder calorieën hoeven te consumeren om een ​​gezond lichaamsgewicht te behouden.

“We ontdekten dat een mutatie in het POMC- gen honden hongeriger lijkt te maken. Getroffen honden hebben de neiging om te veel te eten omdat ze sneller honger krijgen tussen de maaltijden door dan honden zonder de mutatie”, zegt dr. Eleanor Raffan, een onderzoeker aan de Universiteit van Cambridge. Fysiologie, Ontwikkeling en Neurowetenschappen die de studie leidden.

Ze voegde eraan toe: “Alle eigenaren van Labradors en flatcoated retrievers moeten letten op wat ze deze zeer voedselgemotiveerde honden voeren, om ze op een gezond gewicht te houden. Maar honden met deze genetische mutatie hebben te maken met een dubbele klap: ze willen niet alleen eten. meer, maar hebben ook minder calorieën nodig omdat ze deze niet zo snel verbranden.”

Lees ook eens:  De media beïnvloeding en mannen die vlees eten!

Er werd gevonden dat de POMC- mutatie een route in de hersenen van de honden verandert die verband houdt met de regulering van het lichaamsgewicht. De mutatie veroorzaakt een hongersignaal dat hun lichaam vertelt de voedselinname te verhogen en energie te besparen, ondanks dat dit niet nodig is.

De resultaten worden vandaag gepubliceerd in het tijdschrift Science Advances .

Raffan zei: “Mensen zijn vaak onbeleefd over de eigenaren van dikke honden en geven hen de schuld omdat ze de voeding en lichaamsbeweging van hun honden niet goed beheren. Maar we hebben laten zien dat Labradors met deze genetische mutatie voortdurend op zoek zijn naar voedsel en proberen hun honden te vergroten hun energie-inname. Het is erg moeilijk om deze honden slank te houden, maar het kan wel.”

De onderzoekers zeggen dat eigenaren hun retrievers kunnen afleiden van deze constante honger door elk dagelijks voedselrantsoen te verspreiden, bijvoorbeeld door puzzelvoeders te gebruiken of het voedsel door de tuin te verspreiden, zodat het langer duurt om te eten.

In het onderzoek namen 87 volwassen Labrador-honden – allemaal met een gezond gewicht of matig overgewicht – deel aan verschillende tests, waaronder de ‘worst in een doos’-test.

Eerst kregen de honden elke 20 minuten een blik hondenvoer totdat ze besloten niet meer te eten. Ze aten allemaal enorme hoeveelheden voedsel, maar de honden met de POMC- mutatie aten niet meer dan degenen zonder. Hieruit bleek dat ze zich allemaal vol voelen met een vergelijkbare hoeveelheid voedsel.

Lees ook eens:  Corona vaccins hebben geen 14 miljoen levens gered maar 17 miljoen gedood

Vervolgens kregen de honden op een andere dag een standaardhoeveelheid ontbijt. Exact drie uur later kregen ze een worstje in een doos aangeboden en werd hun gedrag vastgelegd. De doos was gemaakt van doorzichtig plastic met een geperforeerd deksel, zodat de honden de worst konden zien en ruiken, maar hem niet konden opeten.

De onderzoekers ontdekten dat honden met de POMC- mutatie aanzienlijk harder probeerden om de worst uit de doos te halen dan honden zonder de worst, wat wijst op een grotere honger.

De honden mochten vervolgens slapen in een speciale kamer waarin de gassen werden gemeten die ze uitademden. Hieruit bleek dat honden met de POMC- mutatie ongeveer 25% minder calorieën verbranden dan honden zonder de POMC-mutatie.

Het POMC- gen en de hersenbaan die het beïnvloedt, zijn vergelijkbaar bij honden en mensen. De nieuwe bevindingen komen overeen met rapporten over extreme honger bij mensen met POMC- mutaties, die de neiging hebben om op jonge leeftijd zwaarlijvig te worden en als gevolg daarvan een groot aantal klinische problemen te ontwikkelen.

Geneesmiddelen die momenteel in ontwikkeling zijn voor menselijke obesitas, onderactief seksueel verlangen en bepaalde huidaandoeningen richten zich op dit hersenpad, dus het is belangrijk om het volledig te begrijpen.

Een mutatie in het POMC- gen bij honden voorkomt de productie van twee chemische boodschappers in de hersenen van honden, bèta-melanocytstimulerend hormoon (β-MSH) en bèta-endorfine, maar heeft geen invloed op de productie van een derde, alfa-melanocytstimulerend hormoon (α). -MSH).

Lees ook eens:  Wat artsen niet willen dat u weet over uitstrijkjes en bekkenonderzoeken

Verdere laboratoriumstudies door het team suggereren dat β-MSH en beta-endorfine belangrijk zijn bij het bepalen van honger en het matigen van het energieverbruik, en dat hun rol onafhankelijk is van de aanwezigheid van α-MSH. Dit daagt de eerdere overtuiging uit, gebaseerd op onderzoek bij ratten, dat vroege menselijke obesitas als gevolg van POMC- mutaties alleen wordt veroorzaakt door een tekort aan α-MSH. Ratten produceren geen bèta-melanocytstimulerend hormoon, maar mensen en honden produceren zowel α- als β-MSH.

Mutaties zijn ook een dingetje, ook bij de mens,  door straling, straling in voeding bv. of de vax…

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥