web analytics
11:11 Dubbele getallen
Bizar & HumorMaatschappij & Psyche

Deze wetenschappers zijn nooit meer teruggekomen na de gekke rituelen van inheemse stammen

Deze wetenschappers zijn nooit meer teruggekomen na gekke rituelen van inheemse stammen Welkom in de schokkende wereld van inheemse stammen en hun buitengewone overgangsrituelen, waar martelende mierenhandschoenen, rituele dodelijke gevechten en feesten van mensenvlees zijn wat ze dagelijks doen.

Van afgelegen junglegemeenschappen tot gerenommeerde inheemse groepen: deze samenlevingen houden zich bezig met verbijsterende rituelen die verder gaan dan onze moderne cultuur.

Hoe voeren ze deze bizarre praktijken uit? Kunnen hun onconventionele methoden onze geschiedenis onthullen?

 In veel culturen over de hele wereld wordt de overgang van de kindertijd naar de volwassenheid gekenmerkt door belangrijke rituelen en ceremonies.

In tegenstelling tot de subtiele transitie die vaak plaatsvindt in moderne westerse samenlevingen, geven traditionele overgangsrituelen deze verandering duidelijk en gedenkwaardig weer.

Ze stellen de moed, toewijding en bereidheid van jongeren om nieuwe rollen en verantwoordelijkheden op zich te nemen op de proef. Drie van zulke gedenkwaardige coming-of-age-rituelen zijn de kogelmiereninitiatie van de Sateré-Mawé-stam, de Native American Okipa-ceremonie en het landduikritueel van de eilandbewoners van Vanuatu.

Voor jonge Sateré-Mawé-jongens in de diepten van het Amazone-regenwoud is de overgang naar mannelijkheid verre van triviaal. Het is een ritueel dat al eeuwenlang deel uitmaakt van hun cultuur, een slopende test van innerlijke kracht, de kogelmier-initiatie.

Lees ook eens:  Dit leren kindjes in de lente week....

Als jongens volwassen worden, moeten ze gedurende een aantal maanden meerdere keren handschoenen aantrekken die gevuld zijn met boze kogelmieren. De verblindende, kloppende pijn van honderden steken is bedoeld om ze geestelijk te reinigen en te laten zien dat ze de verantwoordelijkheden van mannen in de stam aankunnen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥