web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Doorbraak in behandeling van baby’s met agressieve leukemie

De overlevingskansen voor baby’s met een agressieve vorm van leukemie kunnen fors worden vergroot. Dat meldt het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, op basis van nieuw onderzoek. Immuuntherapie is een uitkomst, blijkt uit eigen onderzoek.

Tussen 2018 en 2021 zijn dertig kinderen, van wie negen via het ziekenhuis in Utrecht, behandeld met het medicijn blinatumomab en daarnaast chemotherapie. De resultaten zijn vergeleken met die van 214 kinderen die in de jaren daarvoor enkel chemo kregen.

1c16898f19ffcf3ff0135d8cfb492f80 AnGel-WinGs.nl

Prognose zieke baby’s sterk verbeterd

Wat met zwaardere chemotherapie afgelopen decennia niet lukte, is nu wel bereikt: de prognose voor deze baby’s is verbeterd door de immuuntherapie. Eerder keerde de kanker binnen twee jaar bij de helft van de baby’s nog terug of zij waren in die periode overleden. De behandeling met blinatumomab zorgt ervoor dat 93 procent van de baby’s nu na twee jaar nog in leven is. Dat was zonder de maand immuuntherapie 66 procent.

5bcde0c0863c918adc9ae4a612263b7e AnGel-WinGs.nl

Kinderoncoloog Inge van der Sluis van het Prinses Máxima Centrum leidde de klinische studie. ,,Het is fantastisch om te zien dat we voor baby’s met leukemie zo’n vooruitgang hebben geboekt. We kenden deze immunotherapie al goed uit studies bij andere patiëntgroepen. Dit was een kleine studie, maar met een duidelijk genoeg resultaat dat alle baby’s met deze vorm van leukemie nu immunotherapie krijgen als onderdeel van de standaardbehandeling.”

Lees ook eens:  Edgar Cayce over huidverzorging en rimpels etc
80ec35c393537cfaab109e6fddc92786 AnGel-WinGs.nl

Betere levenskwaliteit

Bedoeling is dat in een grotere studie met meer kinderen het effect wordt bevestigd. Ook wil het ziekenhuis bekijken of baby’s baat hebben bij twee kuren en vermindering van chemotherapie, voor een betere levenskwaliteit.

Rob Pieters is ook kinderoncoloog en leider van de studie: ,,De overleving van kinderen met acute lymfatische leukemie is gestegen tot meer dan 90 procent, maar bij baby’s bleef de genezingskans achter. Bij deze jonge kinderen is veel vaker sprake van een agressieve vorm van de ziekte. Het is fantastisch te zien dat dit zo’n goed resultaat oplevert. De toevoeging van immunotherapie voeren we nu meteen wereldwijd door in de standaardbehandeling.”

4bdd120be75c4670930308f918c30da1 AnGel-WinGs.nl

https://www.ad.nl/utrecht/doorbraak-in-behandeling-van-babys-met-agressieve-leukemie~a96fdeb7/

Geweldig dit soort doorbraken in de geneeskunde!
Dat maakt elk mens blij te weten dat er kinderen zullen zijn die het gaan overleven, deze vreselijke ziekte.
Ook de zwaardere gevallen in deze hebben nu een kans!
Ook dankzij alle kinderen die het hebben gehad, maar ook de kinderen die het niet gered hebben helaas…maar ook zij hebben bijgedragen aan onderzoek en de statistieken, waardoor men verder kon met het onderzoek en met als gevolg dit soort resultaten.

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥