web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

“Hartstilstand en meer.” De dokter vertelde over de gevaren van detox

Diëtist Kovalkov: detoxprogramma’s kunnen tot de dood leiden

 

Detox-programma’s die zogenaamd gericht zijn op het “reinigen” van het lichaam kunnen dodelijk zijn, waarschuwde Aleksey Kovalkov, doctor in de medische wetenschappen, voedingsdeskundige. In een interview met Spoetnik-radio legde hij uit waarom ze gevaarlijk zijn.

Met de nadering van warme meidagen verschijnen er verschillende instructies op internet over hoe het lichaam te “reinigen” van gifstoffen en “slakken” die zich  in de winter hebben opgehoopt. De detox- of detoxprogramma’s die in deze publicaties worden beschreven, omvatten vasten en het nemen van bepaalde voedingssupplementen. Je moet ze heel voorzichtig behandelen, dat weet Kovalkov zeker . In de regel kunnen de auteurs van de methoden die op internet worden aangeboden niet precies aangeven waarvan ze het lichaam gaan “reinigen”, merkte hij op.

“Als we het hebben over detox, dan wordt het gevolgd door de bewoording “het lichaam reinigen”. “schoon”. Dat wil zeggen, ik vraag mensen om niet alleen voorwaardelijke slakken en gifstoffen te noemen, maar een specifieke biochemische formule van waarvan we het lichaam “reinigen”. Ik ken niet zo’n stof die de lever niet aankan, “zei Kovalkov.

Volgens de arts kan detoxen leiden tot de ernstigste gevolgen voor de gezondheid, tot hartstilstand of leverfunctiestoornissen.

Een voedingsdeskundige vertelde hoe  mensen met een nierziekte moet eten.
“Je weet niet welke complexe ziekten er in je lichaam zijn en hoe ze kunnen verlopen. Detox kan in zo’n situatie leiden tot hartstilstand, leverdisfunctie, hormonale onbalans, wat dan ook”, waarschuwde Kovalkov.

Lees ook eens:  Een ‘derde’ gebit kan spoedig werkelijkheid worden

Als je in de winter nieuwe gezondheidsklachten hebt en je vermoedt dat je lichaam een ​​of andere ‘reiniging’ nodig heeft, kun je beter contact opnemen met een medische instelling en een arts raadplegen, meent hij.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥