web analytics

Waarom je niet moet eten van een bord waar een vlieg op heeft gezeten

Waarom je niet moet eten van een bord waar een vlieg op heeft gezeten

Wanneer een vlieg op je bord komt zitten, kan je beter niet meer verder eten. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Pennsylvania State University. Op de poten en vleugels van insecten krioelt het namelijk van de bacteriën.

Arno van Hauwermeiren 26-11-17, 23:07 Laatste update: 23:21
148
Onderzoekers van de Pennsylvania State University hadden al een vermoeden dat vliegen een grote rol spelen in het verspreiden van ziektes, omdat ze overal aanwezig zijn. Daarom onderzochten ze 116 huis- en vleesvliegen van drie verschillende continenten. Uit hun studie, gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports, bleek dat sommige vliegen tot wel honderden verschillende soorten bacteriën meedragen die schadelijk kunnen zijn voor mensen.

Het onderzoek heeft uitgewezen dat vliegen in de stad veel meer bacteriën met zich meedragen dan vliegen op het platteland. Huisvliegen en vleesvliegen landen vaak op onhygiënische plekken, omdat ze hun jongen voeden met rottend vlees en uitwerpselen.

,,Deze studie zal je echt twee keer doen nadenken voor je nog eens van die aardappelsalade eet die een tijdje heeft buiten gestaan”, zegt professor Donald Bryant van de Pennsylvania State University. ,,Vliegen kunnen een grote rol spelen bij de snelle overdracht van ziektes.”

Hoofdonderzoeker Stephan Schuster voegt hieraan toe dat bacteriën de vleugels en poten van vliegen gebruiken als shuttles. ,,Bacteriën overleven de reis en groeien en verspreiden zich in een nieuw milieu.”

https://www.ad.nl/bizar/waarom-je-niet-moet-eten-van-een-bord-waar-een-vlieg-op-heeft-gezeten~afa6a710/

Dat leek mij nogal logisch.
Maar misschien zijn er mensen die dan nog lekker hun bordje leeg eten?
Geen idee, maar het is gewoon niet zo verstandig.
Hoop dat slagers ook zo netjes zijn met ons voer.
Moet er niet aan denken dat er vliegen op vlees zit bv.
En bij een bbq komt er geen vlees buiten in een schaal hoor, dat staat in de koelkast en dan halen we er wat uit als nodig.
Ik hou niet van die vliegende zooi.

Lees ook:   “Stoffen mondmaskers die overheid gratis uitdeelde via apotheken mogelijk giftig”

Ghehe iemand zei ooit nadat ik sprak over ecoli op vlees en shoarma, ja maar,  het smaakt wel lekker.

Uhuh! 🙂
Frikandellen ook, maar sinds ik weet dat er ogen en ballen en darmen doorheen gaan… nah!

Gaan we dus maar niet meer doen… 🙂

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button