web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Prijzen van ziekenhuizen te willekeurig

Uit een rapport van het Centraal Planbureau (CPB) blijkt dat de bedragen voor operaties en andere ingrepen in ziekenhuizen alle kanten op schieten. Waar in het ene ziekenhuis de hoofdprijs moet worden betaald, rekent het andere ziekenhuis voor dezelfde behandeling een bodemprijs. Volgens het CPB lijken de prijzen soms ’volstrekt willekeurig’ bepaald.

De Tweede Kamer maakt zich daar grote zorgen over. „Ik wil weten waar deze onverklaarbare verschillen vandaan komen”, zegt VVD-Kamerlid De Vries. CDA-Kamerlid Van den Berg wil dat minister Bruins daar onderzoek naar gaat doen. „Patiënten hebben nu geen enkel inzicht in kwaliteit en prijs.”

Zowel het CDA als de SP wijst erop dat het eigen risico gebaseerd is op de prijzen die ziekenhuizen rekenen. „Het kan dus zijn dat patiënten die naar het ene ziekenhuis gaan in één keer hun hele eigen risico kwijt zijn, terwijl ze in een ander ziekenhuis slechts een deel daarvan moeten betalen. Heel oneerlijk”, noemt SP’er Hijink dat.

 

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1855682/prijzen-van-ziekenhuizen-te-willekeurig

Nou ja heel oneerlijk… dit klopt gewoonweg niet. Hoor net op de radio dit:

Gelukkig dat blijkt uit een onderzoek van 1 of ander skeer bureau dat Nederlanders weer voor de helft al, gelukkiger zijn.
Fijn dat ze dit altijd vragen aan de verkeerde mensen.

Mensen met money!

Lees ook:   Wilders haalt uit naar Rutte & Kaag! 'Terwijl jullie zitten te lachen, hebben mensen HONGER!'
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien