web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & VirussenGezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Het aantal kinderen met autisme neemt schrikbarend snel toe in New York

Het aantal kinderen met de diagnose autisme groeit met een duizelingwekkende snelheid in het grootstedelijk gebied van New York City, blijkt uit een nieuwe studie. In slechts 16 jaar, van 2000 tot 2016, is het verdrievoudigd en gestegen van 1% van de bevolking tot 3% van de bevolking.

Dat stellen onderzoekers van de Rutgers University (New Jersey) in een nieuwe studie die afgelopen donderdag is gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics.

Deskundigen, die snel een gealarmeerde samenleving willen sussen, suggereren dat deze statistieken eerder aangeven dat kinderartsen hebben geleerd om autisme nauwkeuriger te identificeren. Ze wijzen erop dat de meerderheid van de kinderen in New York (4661 mensen – 59,3%) bij wie een dergelijke diagnose werd gesteld, geen mentale handicap heeft en dat hun stoornis daarom in het verleden moeilijker op te sporen was.

Autismespectrumstoornis (ASS) is een ontwikkelingsstoornis die een persoon verbaal, gedragsmatig en sociaal beïnvloedt. Artsen stellen deze diagnose door de ontwikkelingsgeschiedenis en het gedrag van het kind te bestuderen. 

Aangezien er echter geen definitieve medische test is, kan het bepalen van ASS lastig zijn. Bij sommige kinderen wordt pas de diagnose ASS gesteld als ze tieners of zelfs volwassenen zijn.

Het is echter moeilijk om de imperfectie van de diagnostiek aan te wijzen als de belangrijkste reden voor zo’n sterke sprong in RAS in New York en de omliggende gebieden, waaronder New Jersey. Deskundigen zijn van mening dat de huidige trend, waarbij koppels steeds later kinderen krijgen, mogelijk een rol heeft gespeeld.

“Bekende omgevingsfactoren, zoals de leeftijd van de ouders, dragen hier waarschijnlijk aan bij. Veel ouders in het grootstedelijk gebied wachten op het krijgen van kinderen op oudere leeftijd”, zegt Josephine Shenouda, universitair hoofddocent bij Rutgers en een van de hoofdauteurs van dit onderzoek. .

Lees ook eens:  Acetyl-L-carnitine (ALC)

“Waarschijnlijk zijn er nog onbekende milieu- en biologische oorzaken die verder onderzoek vereisen”, voegde ze eraan toe.

Volgens de statistieken is het aantal vrouwen dat na hun 40e hun eerste kind krijgt tussen 1990 en 2012 meer dan verdubbeld. In New York is dit cijfer tussen 2000 en 2012 met 57% gestegen.

Ondertussen toonden gegevens van het US Census Bureau die in 2022 werden vrijgegeven aan dat de mediane leeftijd voor nieuwe Amerikaanse moeders nu 30 is, de hoogste ooit geregistreerd.

Uit eerder onderzoek blijkt dat moeders boven de 40 een 51% hoger risico hebben op het krijgen van een kind met autisme dan moeders van 25 tot 29 jaar en 77% hoger dan moeders onder de 25 jaar.

Uit het onderzoek van de Rutgers University bleek ook dat zwarte kinderen waarschijnlijk slechter zijn in het diagnosticeren van autisme, vooral als ze geen mentale handicap hebben. Terwijl de raciale kloof in autisme-diagnoses kleiner wordt, wat gedeeltelijk de toename van autisme-gevallen in het algemeen verklaart, kunnen de werkelijke aantallen in deze demografie zelfs nog hoger zijn.

“Historisch gezien hebben kinderen die in minder welvarende gebieden wonen, en zwarte en Latijns-Amerikaanse kinderen, lagere niveaus van autisme. Tegenwoordig zien we minder verschillen in identificatie tussen deze groepen, maar ze zijn er nog steeds, en vooruitgaan zal waarschijnlijk verdere groei stimuleren. autisme als die verschillen worden geëlimineerd’, zegt Shenouda. 

Lees ook eens:  Blokker Friezen!

 

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥