web analytics
11:11 Dubbele getallen

Een mens met vogelgriep?

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5358911/vogelgriep-mens-virus-ecuador

Een kind van 9 jaar oud heeft vogelgriep…

”Hoewel aviaire (vogel)influenza (griep) A-virussen gewoonlijk geen mensen infecteren, zijn er enkele zeldzame gevallen van menselijke infectie met deze virussen geweest. Ziekten bij mensen door vogelgriepvirusinfecties varieerden in ernst van geen symptomen of milde ziekte tot ernstige ziekte die de dood tot gevolg had. Aziatische afstamming H7N9  en hoogpathogene vogelgriep De Aziatische afstamming H5N1-  virussen zijn tot nu toe verantwoordelijk geweest voor de meeste menselijke ziekten van vogelgriepvirussen, waaronder de ernstigste ziekten en ziekten met de hoogste mortaliteit.

Geïnfecteerde vogels verspreiden het vogelgriepvirus via hun speeksel, slijm en ontlasting. Menselijke infecties met vogelgriepvirussen kunnen optreden wanneer het virus in de ogen, neus of mond van een persoon terechtkomt of wordt ingeademd. Dit kan gebeuren wanneer een virus in de lucht zit (in druppeltjes of mogelijk stof) en een persoon het inademt, of mogelijk wanneer een persoon iets aanraakt waarop een virus zit en vervolgens zijn mond, ogen of neus aanraakt. Menselijke infecties met vogelgriepvirussen zijn het vaakst opgetreden na onbeschermd contact met besmette vogels of oppervlakken die besmet zijn met vogelgriepvirussen. Er zijn echter enkele infecties vastgesteld waarbij niet bekend was dat direct contact met besmette vogels of hun omgeving heeft plaatsgevonden.

De verspreiding van vogelgriepvirussen van één besmette persoon naar een nauw contact is zeer zeldzaam , en als het al is gebeurd, heeft het zich slechts naar een paar mensen verspreid. Vanwege de mogelijkheid dat vogelgriepvirussen kunnen veranderen en zich gemakkelijk tussen mensen kunnen verspreiden, is monitoring van menselijke infectie en verspreiding van persoon tot persoon uiterst belangrijk voor de volksgezondheid.”

Lees ook:   Minder verkouden met schone handen

Tekenen en symptomen van vogelgriep A-virusinfecties bij mensen

De gemelde tekenen en symptomen van vogelgriepvirusinfecties bij mensen varieerden van geen symptomen of milde ziekte [zoals rode ogen (conjunctivitis) of milde griepachtige symptomen van de bovenste luchtwegen] tot ernstig (zoals longontsteking waarvoor ziekenhuisopname nodig was) en omvatten koorts (temperatuur van 37,8ºC of hoger)  hoesten, keelpijn, loopneus of verstopte neus, spier- of lichaamspijn, hoofdpijn, vermoeidheid en kortademigheid of moeite met ademhalen. Minder vaak voorkomende tekenen en symptomen zijn diarree, misselijkheid, braken of toevallen.

* Koorts is mogelijk niet altijd aanwezig

Feit is dat het wederom een ziekte is die overeenkomt met gewoonweg griep… qua symptomen kan het dus net zo goed griep zijn.
Na de vaccinaties en Covid…waarvan ook mensen zeggen dat het griep is… kan men nu ook weer zeggen, dat als mensen ziek worden, het bv vogelgriep is…

Dat krijg je dus als je als overheid niet langer meer betrouwbaar bent… Wat is nog waar tegenwoordig

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button