web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Corona zelftest zeer slecht voor je huisdier en jou!

https://www.ad.nl/binnenland/dierenarts-pas-op-dat-je-hond-niet-op-coronazelftest-kauwt-vloeistof-in-buisje-is-gevaarlijk~a449018b/

En dat steken wij zomaar in onze neusgaten?

Klaver kreeg onlangs de tien maanden oude pup Chani in zijn kliniek in Dodewaard. ,,De Ierse setter wilde niet eten, niet drinken en was na een rusteloze nacht met hoesten en braken erg sloom. Volgens de eigenaar was het dier ‘niet vooruit te branden’. Vocht liep uit neus en ogen”, vertelt Klaver. ,,De enige logische verklaring lijkt het bijten op het plastic buisje van de buffervloeistof van een coronazelftest, Flowflex.”

Hoe kan een dier zo ziek worden met klachten die lijken op corona…nu lijken alle klachten wel op corona maar toch?
Wat zit er in die test zg onschadelijke stoffen voor de mens zeker…!

Tot verbazing van de dierenarts staat er op de bijsluiter van de Covidtest geen informatie over de samenstelling van de vloeistof of een waarschuwing dat er giftige stoffen in zitten. ,,Na wat zoeken, kwam de eigenaar erachter dat de buffer het zeer giftige sodium azide bevat.” 

In de Verenigde Staten waarschuwt de FDA voor schadelijke bestanddelen, maar niet specifiek voor dieren. Het dierengifcentrum in Groot-Brittannië zegt op zijn website dat de concentraties stoffen zo laag is in de zelftests, dat er geen gevaar bestaat. Klaver trekt dat in twijfel. Hij is geschrokken hoe ziek een dier kan worden van zo’n klein beetje. ,,Dit was een hond van 25 kilo die twee dagen ziek is geweest. Als een chihuahua van vijf kilo zijn tanden hierin zet, vrees ik voor zijn leven.”

 

Menselijke gezondheidseffecten van blootstelling aan natriumazide: een literatuuronderzoek en analyse

Natriumazide, dat voornamelijk wordt gebruikt als conserveermiddel in waterige laboratoriumreagentia en biologische vloeistoffen en als brandstof in gasgeneratoren voor auto-airbags, veroorzaakt al tientallen jaren doden. Het blootstellingspotentieel voor de algemene bevolking neemt toe naarmate het gebruik van airbags toeneemt. Om de bekende gezondheidseffecten van natriumazide bij mensen en de omstandigheden van hun blootstelling te karakteriseren, hebben de auteurs een systematische review uitgevoerd van de literatuur van 1927 tot 2002 over menselijke blootstelling aan natriumazide en de gezondheidseffecten ervan.

Lees ook:   De maatschappij en onrecht...

Het meest gemelde gezondheidseffect van blootstelling aan azide is

hypotensie, bijna onafhankelijk van de blootstellingsroute.

De meeste industriële blootstellingen zijn door inademing.

De meeste laboratoriumblootstellingen of zelfmoordpogingen zijn door inname. De meeste gemelde gevallen hadden betrekking op personen die in laboratoria werkten. De tijd tussen blootstelling en detectie van hypotensie kan de uitkomst voorspellen.

Fatale doses treden op bij blootstellingen van >of=700 mg (10 mg/kg).

Niet-dodelijke doses varieerden van 0,3 tot 150 mg (0,004 tot 2 mg/kg).

Het begin van hypotensie binnen enkele minuten of in minder dan een uur is indicatief voor een farmacologische respons en een goedaardig beloop. Hypotensie met een laat begin (>1 uur) is een onheilspellend teken voor overlijden. Alle personen met hypotensie gedurende meer dan een uur stierven.

Bijkomende gezondheidseffecten waren onder meer milde klachten van misselijkheid, braken, diarree, hoofdpijn, duizeligheid, tijdelijk verlies van gezichtsvermogen, hartkloppingen, kortademigheid of tijdelijk bewustzijnsverlies of afname van de mentale toestand. Ernstigere symptomen en tekenen waren onder meer een duidelijke verminderde mentale toestand, toevallen, coma, aritmie, tachypneu, longoedeem, metabole acidose en hartstilstand. De tekenen en symptomen van lagere blootstellingen (<700 mg) zijn fysiologische reacties op vasculair niveau en die op of hoger zijn toxicologische reacties op metabool niveau. Er is geen specifiek antidotum voor natriumazide-intoxicatie. Aanbevolen preventieve maatregelen voor blootstelling aan natriumazide bestaan ​​uit voorlichting aan mensen met een hoog risico, zoals laboratoriummedewerkers, over de chemische eigenschappen en toxiciteit, betere etikettering van producten die natriumazide bevatten, en strikte handhaving van laboratoriumvoorschriften en toegangscontrole.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12851150/

https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Sodium-azide

https://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1080/10915810305109

Ga je testen snuit dan een flinke snotterbelle op de test …
Niks stokkies in de neus die nonsens nergens voor nodig…! Of dit spul op het stokje zit of niet geen idee, maar wat er wel op zit is ook echt niet gezond.

Lees ook:   Verdachte steekincident Waalwijk zwaargewond

En als een hond hier ziek door wordt, dan word jij er idem ziek door en misschien niet meteen, maar als je elke keer moet testen wel!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥