24 januari 2021

 

Nieuwe feiten rondom dood Dascha Graafsma ontdekt

Nieuwe feiten rondom dood Dascha Graafsma ontdekt

Er zijn nieuwe feiten rondom de vermeende zelfmoord van Dascha Graafsma ontdekt door het onderzoeksteam van de familie van Dascha. Dit vertelt haar vader René Graafsma aan NH. De 16-jarige Dascha overleed in november 2015 nadat ze werd aangereden door een trein tussen Hilversum en haar woonplaats Hollandsche Rading.
De politie publiceerde in december camerabeelden waarop Dascha te zien is in de nacht van het ongeval. Maar nu heeft TDO de beelden opnieuw onderzocht en zij concluderen dat de politie het tijdstip van de beelden onjuist heeft vastgesteld.

Uit de tijdscode van de beelden blijkt bijvoorbeeld dat het om zeven uur ’s ochtends al licht zou zijn geweest, maar de zon kwam die dag pas om 08.21 uur op. De politie corrigeerde die tijd met 65 minuten eerder, maar volgens TDO moet het 65 minuten later zijn. Daarmee is het tijdsverschil twee uur. De beelden waarop Dascha te zien is, zijn dan ook niet om kwart over twee ’s nachts gemaakt, maar om 04.26 uur.

Op dat gecorrigeerde tijdstip, waar eerder nog niet naar gekeken is, is te zien hoe twee personen langslopen. Deze twee mensen zouden nog niet eerder naar voren zijn gekomen in het onderzoek. Het duo zou echter iets gezien kunnen hebben, omdat ze aan dezelfde kant van de straat lopen als Dascha. TDO wil met de twee in contact komen. De organisatie doet daarnaast een oproep aan mensen, bedrijven en organisaties om camerabeelden ter beschikking te stellen.

Overlijden Dascha
Dascha verdween op 28 november vorig jaar na een avondje stappen in Hilversum. Om ongeveer twee uur verliet Dascha de kroeg, rond kwart voor zes ’s ochtends werd ze door een trein aangereden. Later bleek dat ze in de tussentijd door de buurt had gezworven.

Lees ook:   Nederlander moeite met gayparade

De politie concludeerde snel dat het om zelfmoord ging, maar René ging hier niet mee akkoord. ,,Mijn dochter staat vrolijk in het leven en had geen enkele reden zichzelf van het leven te beroven”, schreef hij op Facebook. De politie besloot mee te werken aan een reconstructie van haar dood, maar de conclusie bleef uiteindelijk hetzelfde: er was geen enkele aanwijzing voor een misdrijf.

https://www.ad.nl/utrecht/nieuwe-feiten-rondom-dood-dascha-graafsma-ontdekt~a7fd57e0/

Goed dat men verder gaat met dit onderzoek, want er klopt niets van!
Vreemd dat men deze beelden nu pas vrijgeven als twee ”vreemde” voorbijgangers, langslopen.

In het begin zou het gaan om Dasha zelf,…alleen dus!

Maar klaarblijkelijk, ik heb zelf de video’s ook bekeken en flink wat screenshots gemaakt en bepaalde belichtingen erop gezet, zijn er dus toch twee mensen die daar liepen…wat men dus eerst niet wilde geloven. Ik had dat ook al gezien!

(Ik heb deze uiteraard ingestuurd, dit zijn zeer belangrijke feiten in een serieuze zaak als dit)
Dus volgens mij loopt Dascha niet alleen!
Zijn dit de daders die terugkomen?
Goed dat men dit verder onderzoekt
Zeker bij een meisje, dat prima in het leven stond en plotseling zg zelfmoord zou hebben gepleegd…daar klopt niets van en de vader gaat goed af op zijn gevoel in deze en dat is zeer prijzenswaardig!
Ik hoop dat er een dader gepakt zal gaan worden in deze zaak!
Of dat diegene zich zo slecht zal gaan voelen over zijn daad, dat hij zal bekennen.

https://www.ad.nl/utrecht/nieuwe-feiten-rondom-dood-dascha-graafsma-ontdekt~a7fd57e0/

Gerelateerde berichten