01 oktober 2020

 

Willy Selten mengde bedorven vlees

Willy Selten mengde bedorven vlees

 photo kok.jpg

OSS –
Bij vleesverwerker Willy Selten uit Oss is het afgelopen jaar wekelijks paardenvlees met rundvlees gemengd. Ook werd er oud of bedorven vlees vermengd met vers vlees. Dat vertelden anonieme Poolse ex-werknemers vrijdag in actualiteitenrubriek EenVandaag.
Selten verkocht bedorven vlees

“Iedereen wist dat er werd bijgemengd, dat was geen geheim binnen het bedrijf”, aldus een ex-werknemer. Een andere medewerker: “Het meeste ging in de snippers, maar we hebben ook stukken paardenvlees als biefstuk van een rund verkocht. Dan ging er een sticker op met ‘rund’. Dat waren trouwens ook de enige stickers die we hadden.”
Volgens de medewerkers werd ook oud, groen uitgeslagen en stinkend vlees verwerkt en van een nieuwe datumsticker voorzien. “We konden er bijna niet bij in de buurt werken. We moesten een doek voor ons gezicht doen omdat we er misselijk van werden. Ik wist toen, dit mag nooit, dit is verkeerd. Sinds ik daar heb gewerkt, eet ik geen vlees meer.”
Als de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) een inspectie wilde uitvoeren werd dat drie weken van tevoren aangekondigd. Een werknemer zei daarover: “De inspecteur heeft wel ‘es paarden zien hangen, maar dan zeiden we gewoon dat het een speciaal ras koe was, en daar namen ze genoegen mee.”

Telegraaf.nl

 

Schandalig…dit schandaal! En dan zijn er nog mensen die zeggen, oh niet erg paardenvlees…hoe dom kan men zijn?
Je betaald meer voor minder, je betaald voor iets dat je niet krijgt..
En het is nog bedorven ook?
Echt dit soort lui jaren de bak in!
Opsluiten, onverantwoordelijk! Gruwelijkheden der maatschappij, sjoemelen met voedsel is echt very evil.

Lees ook:   De volgende Lock Down : Jensen

Gerelateerde berichten