web analytics

Voedingsdeskundigen hebben Roomboter gerehabiliteerd

Een geliefd product: voedingsdeskundigen hebben boter gerehabiliteerd

cb92e094331a9dcddb277bd60ea2078f AnGel-WinGs.nl

In de afgelopen decennia is het onderwerp van de voordelen en gevaren van boter controversieel geweest. De wetenschappelijke mening neigt nu echter weer positief naar dit product.

Boter is al sinds de oudheid bekend bij de mensheid. Ayurveda gebruikt het bijvoorbeeld veel voor de preventie en behandeling van ziekten. Voor het grootste deel van de menselijke beschaving werd boter beschouwd als een symbool van het goede leven. Het is een geliefd voedsel en hoofdvoedsel in veel culturen over de hele wereld, zeggen historici.

Door het hoge vetgehalte zijn er twijfels ontstaan ​​over de voordelen van de olie. In feite is het een uitstekende bron van voedingsvetten, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de normale ontwikkeling en het functioneren van het lichaam.

Krachtig antioxidant

Boter bevat een grote hoeveelheid caroteen, een essentiële voedingsstof voor mensen. Caroteen bevordert de gezondheid op twee manieren: ofwel door omzetting in antioxidanten of door omzetting in vitamine A. Antioxidanten ondersteunen het immuunsysteem. Vitamine A stimuleert de aanmaak van lymfocyten die het lichaam beschermen tegen virussen, infecties en zelfs auto-immuunziekten. (Zit ook o.a. in wortels en levertraan)

Remt het gewichtsverlies niet

Het is gebleken dat het consumeren van boter niet bijdraagt ​​aan zwaarlijvigheid. Maar het gebruik ervan moet dan wel matig zijn.

Eigenschappen tegen kanker

Vitamine A beschermt en bevordert apoptose (spontane celdood) bij tumoren door de uitzaaiing van kankercellen te vertragen.

Geconjugeerd linolzuur heeft preventieve eigenschappen. Het wordt in grote hoeveelheden in boter aangetroffen.

Preventie van gastro-intestinale aandoeningen

De olie bevat veel glycosfinglolipiden. Dit is een speciaal type vetzuur dat de vorming van slijmlagen in het maagdarmkanaal bevordert, waardoor bacteriële infecties zich moeilijk kunnen hechten aan functionerende receptoren.

Lees ook:   Spierpijn en Action warming gel

Preventie van ziekten van het hart en de bloedvaten

Studies hebben aangetoond dat vette zuivelproducten het risico op hartaandoeningen niet verhogen. Veel onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat het consumeren van vette zuivelproducten gunstig is voor het cardiovasculaire systeem.

Groei en ontwikkeling van kinderen

Veel elementen van de olie zorgen voor een optimale groei van kinderen Onder hen is vitamine A de belangrijkste. Vitamine A-tekort tijdens de zwangerschap leidt tot blindheid, skeletproblemen en andere geboorteafwijkingen.

Schildkliergezondheid

De meeste mensen met hypothyreoïdie of andere schildklieraandoeningen hebben ook een tekort aan vitamine A.De olie bevat meer vitamine A dan enig ander type vitamine, dus als u schildklierproblemen heeft of deze wilt voorkomen, moet u de olie in uw dieet opnemen met mate.

Gezondheid van hersenen en zenuwstelsel

Boter bevat veel cholesterol, wat goed nieuws is omdat onze hersenen en zenuwstelsel cholesterol nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Dit is vooral belangrijk voor opgroeiende kinderen.

Seksuele disfunctie

De meeste in vet oplosbare vitamines die in boter worden aangetroffen, zijn van vitaal belang voor de menselijke gezondheid omdat ze nodig zijn om voedingsstoffen uit in water oplosbare vitamines te extraheren. Onderzoek heeft aangetoond dat veel van deze in vet oplosbare vitamines zelfs de seksuele prestaties kunnen verbeteren.

Ooggezondheid

Het bètacaroteen in de olie helpt de ogen te beschermen, stimuleert extra celgroei, vertraagt ​​de ontwikkeling van cataracten en vermindert de kans op maculaire degeneratie.

Preventie van artritis

Boter bevat de zogenaamde Wultzen-factor, een zeldzame hormoonachtige stof die mensen helpt beschermen tegen verkalking van de gewrichten die tot artritis leidt. Dezelfde factor kan ook bescherming bieden tegen verharding van de slagaders, verkalking van de pijnappelklier en de ontwikkeling van cataract.

Lees ook:   Griepprik of vaccinatie?

Bot gezondheid

De olie is ook rijk aan essentiële mineralen zoals mangaan, zink, koper en selenium. Dit zijn allemaal belangrijke elementen bij het handhaven van de gezondheid van de botten, evenals het bevorderen van botgroei en herstel.

https://www.pravda.ru/news/health/1609050-maslo/

Gerelateerde artikelen

Back to top button