27 februari 2021

 

Pieter van Vollenhove over het beleid NVWA

https://www.ad.nl/binnenland/van-vollenhoven-nvwa-faalt-in-toezicht-op-ons-voedsel~a2609d09/

 

Van Vollenhoven: NVWA faalt in toezicht op ons voedsel

Het eierschandaal toont aan dat de NVWA een potje maakt van het toezicht op ons eten. Dat stelt Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid. Hij maakt zich zorgen over de voedselveiligheid in Nederland.

———————————————

Kijk Pieter is nog van de oudere garde, he knows!
I do to!

Je klooit niet met voedsel, dat moge duidelijk zijn aan de rest?

Voedsel is de basis van de mens!
Je kunt nooit verwachten dat het goed gaat met de mensheid, als de voeding niet in orde is.

Zuiver is.

‘De verantwoordelijkheid voor veilig voedsel niet kan worden overgelaten aan het bedrijfsleven, meent de oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. ,,Dat weten we uit eerdere voedselschandalen en blijkt ook nu weer. Er lijken al meer dan een jaar eieren te worden verkocht die fipronil bevatten.”

“Codes besmette eieren

Van Vollenhoven stelt dat de NVWA de codes had moeten publiceren van álle eieren die afkomstig zijn van de 180 geblokkeerde bedrijven waar met het verboden insecticide is gewerkt. Pas vandaag worden de laatste testresultaten bekend. ,,Donderdagochtend publiceren wij de codes van alle eieren die fipronil bevatten”, stelt de NVWA in een reactie. ,,Dan kunnen mensen de eieren controleren die ze nog in hun koelkast hebben liggen.”

Stel je voor…dat mensen zeggen, heey onze eitjes zitten vol met gif…ja al jaren maar helaas, men kwam er dus achter!
Dus nu krijgen wij enig verlies…want..wij waren fout maar willen geen verlies dankzij het feit dat men ons ontdekt heeft…en die hele kutmaatschappij zit dus vol met dit soort simpele retards!!!!!!!!
Allemaal mensen die doldraaien op gelden!

Het gaat niet om die mensen rondom!
Neuh…waarom zouden mensen zich druk maken om die kutmensen om zich heen?

Precies!!!!!!!!!
whatever toch

Doe gewoon lekker waar jij egocentrisch mormel zin in hebt en verdien je rotgeld maar…en ga lekker leven op kosten van het leven, van zoveel andere mensen en kinderen!
Who cares! Jij niet toch?

Smerig sujet dat je er rondloopt..rattige der mensheid!
Ga leven met je evil karma!
Staande ovatie!!!!!!!
Ja super hoor dat je zover bent gekomen joh!
Je wist het niet..uhuh sure!
Tuurlijk wist je niets van rommel die men over je luizige kipjes spoot!
Logisch toch???????????

Sure!

Beste lieve Pieter van Vollenhove..pak ze aan aub en goed ook, zodat er nooit nog een menselijk wezen is, dat het in het botte domme brein haalt om

te prutsen met de voeding…dieren, mensen!
Nooit meer… verbieden,… die mensen om nog enig werk te hebben in die contreien!

Fiks aanpakken, een keer in de fout..nooit meer een job in die richting!
Afgelopen, einde verhaal!

Lees ook:   We gaan even naar Italië online

”Belangenclub Foodwatch is verbijsterd. ,,Iets mag pas in de winkel liggen als het aangetoond veilig is. Dat is bij deze eieren andersom. De NVWA is bang voor schadeclaims van boeren als ze rigoureus optreedt terwijl alles achteraf mee blijkt te vallen. Zo ging het ook bij de Q-koorts.”

Ja joh, mensen, doet niet terzake toch?
Wie betaald dit tuig?

”PVV’er Dion Graus: ,,Niet alleen de volksgezondheid en diergezondheid lopen gevaar, maar we lopen ook gigantische imagoschade op. Nederland begint in de ogen van het buitenland een ‘tokkieland’ te worden als het gaat om voedselveiligheid.”

Maar dit land is al een tokkieland geworden! Kijk om je heen!

”In ieder geval PVV, SP, Partij voor de Dieren en GroenLinks willen dat verdachte producten veel sneller worden teruggeroepen uit de schappen. Bijna alle partijen constateren dat de NVWA kampt met grote capaciteitsproblemen. De handhaving schiet tekort, er zijn te weinig testlaboratoria en daardoor ontstaat er een onacceptabele achterstand qua controles.”

VVD

Die kritiek op de waakhond leeft zelfs bij regeringspartij VVD. ,,Voor ons staat voedselveiligheid voorop en de NVWA heeft in principe de juiste instrumenten in handen om die te borgen. Maar na het reces willen we praten over een aantal dingen dat moet gebeuren, waaronder uitbreiding van de capaciteit van laboratoria”, aldus Kamerlid Helma Lodders. “”ja VVD jullie verdienen wel zoveel, dat dit niet op jouw bordje komt wel?

duh

NVWA al jaren de gebeten hond 
De NVWA kreeg afgelopen jaren al veel kritiek, na schandalen zoals de Q-koortsuitbraak, salmonella in zalm, dioxine in eieren en de paardenvleesaffaire. Onder meer de Onderzoeksraad voor Veiligheid Consumentenbond, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en de Algemene Rekenkamer uitten hun zorgen over het gebrekkige toezicht op de voedselproductie.

Het eierschandaal is het zoveelste voorbeeld, stelt Marcel van Silfhout, die het boek Uitgebeend schreef over het falende toezicht op ons voedsel. ,,Het is verbijsterend dat dit nu wéér gebeurt, en fipronil pas zo laat is ontdekt.”

Hij pleit ervoor om de NVWA onder te brengen bij het ministerie van Volksgezondheid in plaats van Economische Zaken, waar de inspectie nu onder valt. ,,Net als vroeger. De verantwoordelijkheid voor veilig voedsel mag niet liggen bij de partijen die over economische belangen gaat.”

 

And so it is!
Vroeger gebeurde dit alles echt niet..beter toezicht dan nu!
Schandalig…denkt aan zieke paardenvleesschandaal!

Fuckers..ga je diep schamen nu… en nu weg uit die voedselketen, met je producten, als je mensen ziek wilt maken..opzettelijk, zou je jaren gevangenisstraf moeten krijgen, niets minder nml, want dat verdien je dan niet!

Maar karma bestaat!

Gerelateerde berichten