web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Maskers ongezond

Belangrijkste uitkomstmaat

Klinische ademhalingsziekte (CRI), influenza-achtige ziekte (ILI) en door laboratorium bevestigde respiratoire virusinfectie.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4420971/

Conclusie: Het dragen van een chirurgisch masker verandert significant en klinisch kortademigheid zonder de gelopen afstand te beïnvloeden.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29395560/

Conclusies: Het is aangetoond dat het ademen door N95-maskermaterialen de gasuitwisseling belemmert en een extra belasting vormt voor het metabolische systeem van zwangere gezondheidswerkers, en hiermee moet rekening worden gehouden in de richtlijnen voor het gebruik van ademhalingsmaskers. De voordelen van het gebruik van het N95-masker om ernstige opkomende infectieziekten te voorkomen, moeten worden afgewogen tegen de mogelijke gevolgen voor de luchtwegen die samenhangen met langdurig gebruik van het N95-masker.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26579222/

Conclusie: Ademhalingspathogenen aan de buitenkant van de gebruikte medische maskers kunnen leiden tot zelfbesmetting. Het risico is hoger bij een langere gebruiksduur van het masker (> 6 uur) en bij hogere klinische contacten. Protocollen voor de duur van het maskergebruik moeten een maximale tijd van continu gebruik specificeren en moeten richtlijnen in overweging nemen bij hoge contactinstellingen. Virussen werden geïsoleerd uit de bovenste secties van ongeveer 10% monsters, maar andere secties van maskers kunnen ook besmet zijn. HCW’s moeten zich bewust zijn van deze risico’s om zichzelf en de mensen om hen heen te beschermen.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31159777/

Resultaten: Negenendertig patiënten (23 mannen; gemiddelde leeftijd 57,2 jaar) werden gerekruteerd voor deelname aan het onderzoek. Zeventig procent van de patiënten vertoonde een verlaging van de partiële zuurstofdruk (PaO2) en 19% ontwikkelde verschillende graden van hypoxemie. Het dragen van een N95-masker verlaagde het PaO2-niveau aanzienlijk (101,7 +/- 12,6 tot 92,7 +/- 15,8 mm Hg, p = 0,006), verhoogde de ademhalingsfrequentie (16,8 +/- 2,8 tot 18,8 +/- 2,7 / min, p < 0,001), en verhoogde het optreden van ongemak op de borst (3 tot 11 patiënten, p = 0,014) en ademnood (1 tot 17 patiënten, p <0,001). Baseline PaO2-niveau was de enige significante voorspeller van de omvang van PaO2-reductie (p <0,001).

Conclusie: Het dragen van een N95-masker gedurende 4 uur tijdens de ZvH verminderde significant PaO2 en verhoogde respiratoire bijwerkingen bij ESRD-patiënten.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15340662/

Het afdwalen van een zittende levensstijl is essentieel, vooral in deze moeilijke tijden van een wereldwijde pandemie om de nadelige gevolgen van de eerder genoemde gezondheidsrisico’s te keren. Met het oog op de verwachte effecten op het immuunsysteem en de preventie van influenza en Covid-19, wordt wereldwijd aanbevolen om matige tot zware oefeningen te doen met beschermende uitrusting zoals gezichtsmaskers. Hoewel de WHO alleen gezichtsmaskers ondersteunt voor Covid-19-patiënten, oefenen gezonde ‘sociale sporters’ ook veel uit met aangepaste gezichtsmaskers of N95, die veronderstelden dat ze grotere gezondheidsrisico’s zouden opleveren en verschillende fysiologische systemen belasten, met name long-, bloedsomloop- en immuunsystemen.

Trainen met gezichtsmaskers kan de beschikbare zuurstof verminderen en de luchtinsluiting vergroten, waardoor substantiële kooldioxide-uitwisseling wordt voorkomen. 

De hypercapnische hypoxie kan mogelijk de zure omgeving, hartoverbelasting, anaëroob metabolisme en nieroverbelasting verhogen, wat de onderliggende pathologie van bestaande chronische ziekten aanzienlijk kan verergeren. 

Verder in tegenstelling tot de eerdere gedachte, is er geen bewijs om te beweren dat de gezichtsmaskers tijdens het sporten extra bescherming bieden tegen de overdracht van druppeltjes van het virus.

Daarom raden we aan om sociale afstand te nemen beter is dan gezichtsmaskers tijdens het sporten en optimaal gebruik in plaats van het benutten van gezichtsmaskers tijdens het sporten. Er is geen bewijs om te beweren dat de gezichtsmaskers tijdens het sporten extra bescherming bieden tegen de overdracht van druppeltjes van het virus. Daarom raden we aan om sociale afstand te nemen beter is dan gezichtsmaskers tijdens het sporten en optimaal gebruik in plaats van het benutten van gezichtsmaskers tijdens het sporten. er is geen bewijs om te beweren dat de gezichtsmaskers tijdens het sporten extra bescherming bieden tegen de overdracht van druppeltjes van het virus. Daarom raden we aan om sociale afstand te nemen beter is dan gezichtsmaskers tijdens het sporten en optimaal gebruik in plaats van het benutten van gezichtsmaskers tijdens het sporten.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32590322/

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥