...
Gezondheid & Uiterlijk

7 Tekenen dat u mogelijk coronavirus heeft gehad vóór de uitbraak – Symptomen inbegrepen

7 Tekenen dat u mogelijk coronavirus heeft gehad vóór de uitbraak – Symptomen inbegrepen

Naarmate de Covid-19 zich verspreidt, worden alle middelen gebruikt om de meest succesvolle oplossingen te vinden en een einde te maken aan deze “nachtmerrie”. Zo worden de symptomen van de ziekte meer en meer geïdentificeerd en merkbaar. De verschillende symptomen van het coronavirus zoals koorts, hoest, pijn of conjunctivitis zijn bekend tijdens deze pandemie, het feit blijft dat bij sommige mensen deze elementen zich hadden kunnen manifesteren lang voor de verergering van het fenomeen en de reactiviteit van de media.

Een verrassend aspect van de ziekte is de onvoorspelbaarheid en daarom zijn sinds begin dit jaar 2020 verschillende mensen getroffen, wat kan getuigen van het feit dat een groot aantal gevallen onopgemerkt had kunnen blijven. Bovendien zijn er milde symptomen die minder bekend zijn, maar die worden ervaren door degenen die later coronavirus ontwikkelden. En het is deze “banaliteit” die inherent is aan bepaalde symptomen die het virus zo formidabel maakt. In deze context roept Marianne Pauti, huisarts in Parijs met betrekking tot de ziekte van Covid 19, uit: “De zieken worden de ene dag beter, de volgende dag weer slecht. Het is heel verrassend. In 25 jaar beweging heb ik dat nog nooit gezien ”. Tot op heden is hier de lijst met symptomen die we kunnen identificeren.

Verlies van geur en smaak

Anosmia is het meest recentelijk geïdentificeerde teken. Dr. Alain Corré, KNO bij de Rothschild Hospital-Foundation in Parijs vertrouwt toe dat de KNO-patiënten door verschillende mensen zijn gecontacteerd die beweerden hetzelfde symptoom te hebben en dit in dezelfde periode. Vervolgens bleek dat na een test uitgevoerd met Dr. Dominique Salmon bij zestig anosmische patiënten, 90% positief zou zijn geweest voor Covid-19.

In dit stadium is de waarneming voldoende om anosmie als een klinisch teken te beschouwen, waardoor alleen de diagnose kan worden gesteld. Uitgaande van dit postulaat is Dr. Corré resoluut categorisch door te bevestigen dat “als je een anosmie hebt zonder een verstopte neus, je Covid-positief bent, is het niet de moeite waard om getest te worden”.

In dit geval is het het beste om jezelf te isoleren, het symptoom wordt niet als ernstig beschouwd.

Lees ook:   Eet smakelijk

Over smaakverlies moet een nuance worden vastgesteld. Aangezien 90% van het voedsel dat we eten gerelateerd is aan geur, denken mensen met anosmie dat ze hun smaak hebben verloren. Op dit moment is smaakverlies alleen niet beschreven.

Koorts

Een van de meest voorkomende symptomen is een verhoging van de lichaamstemperatuur. De koortsaanvallen veroorzaakt door Covid-19 zijn over het algemeen minder ernstig dan bij andere virale syndromen. In sommige gevallen zijn er manifestaties van pijnlijke en meer gelokaliseerde pijnen, inherent aan een virale aanval.

Vermoeidheid en hoofdpijn

Ernstige uitputting die resulteert in uitgesproken bewegingsproblemen. Dit is wat Dr. Pauti opmerkt: “Ik hoor altijd hetzelfde: uitgeputte patiënten; ze nemen drie stappen en moeten gaan liggen ”.

Droge hoest

Een van de meest alarmerende en opvallende tekenen van Covid-19-symptomen is hoesten. Het is geen typische hoest, maar eerder een droge hoest die hardnekkig lijkt te zijn. Deze laatste kan worden gevolgd door een zere keel en een loopneus, vrij duidelijke tekenen van de ziekte.

Darmaandoeningen/
darmstoornissen

Hoewel dit symptoom een ​​van de geïdentificeerde symptomen is, is het volgens Dr. Pauti geen voldoende variant om het coronavirus te diagnosticeren.

Longziekte
Stadsartsen zeggen dat sommige gevallen vreesden dat ze niet meer normaal zouden kunnen ademen of dat ze geen lucht meer zouden kunnen inademen. Er wordt echter aangenomen dat dit verergerd kan worden door angst , vooral bij geïsoleerde mensen.

De meest voorkomende uiting van dit ongemak is dat de longen “in een bankschroef” zitten. Er ontstaat bezorgdheid als mensen sneller ademen dan normaal, zegt dr. Pauti, in welk geval ze haar patiënten vraagt ​​om 15 te bellen zodra ze merkt dat ze kortademig zijn.

Ooginfectie
Een studie werd gepubliceerd in het Journal of medical virology suggereert dat ooginfectie een symptoom kan zijn van Covid-19. De studie van 30 Chinese patiënten die in het ziekenhuis waren opgenomen voor coronavirus toonde een geval aan dat leed aan conjunctivitis en dat sporen van het virus in de traanvocht en conjunctivavloeistof vertoonde.

De American Academy of Ophthalmology (AAO) suggereert echter dat “het virus conjunctivitis kan veroorzaken en dat virale deeltjes aanwezig zijn in oogsecreties”.

https://www.santeplusmag.com/7-signes-que-vous-pourriez-avoir-eu-le-coronavirus-avant-lepidemie-symptomes-inclus/

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button